Középmotoros modellen dolgozik a BMW? - Frissítve!

Közzétéve:
2020-08-25, 14:18

Teszt közben fotóztak le egy furcsa 8-as BMW-t.

Ha a C8-as Corvettet nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy a vásárlók hajlandóak relatíve megfizethető középmotoros autóba önteni a pénzüket (inkább Észak-Amerikában). A BMW új, középmotoros modellje vélhetően nem lesz olcsó, és egyelőre csak feltételezni tudjuk a Németországban készült fotó alapján, hogy a bajorok bővíteni fogják palettájukat.

álcázott BMW

A képeken egy normál 8-as Coupé látható, de ha közelebbről nézzük, akkor ez az álcázott modell valami más lehet, vélhetően nem a 8-as ráncfelvarrott változatáról van szó, inkább egy új, középmotoros modellről. Van néhány kulcsfontosságú részlet, ami a középmotoros elrendezésre utal, méghozzá a hátsó ablakok helyén látható légbeömlők, és a lefóliázott hátsó szélvédő, sőt, a küszöbök sem a megszokottak.

BMW mid engine

A BMW egyébként tervezi egy középmotoros sportautó bevezetését 2023-ra, vélhetően a jelenlegi i8-ast váltanák vele és valljuk meg, hogy az ős M1-es felé is egy szép gesztus lenne. A Vision M Next Concept hibridből kiindulva az autó valahol 600 lóerő körül fog teljesíteni. Annak a lehetőségét kizárhatjuk, hogy a BMW egy új 8-as versenyautón dolgozik, hiszen már bemutatták az M8 GTE-t.

Frissítés!

Pár napra rá a BMW reagált a találgatásokra: nem lesz középmotoros autójuk, csupány néhány új alkatrészt teszteltek a rendesen lemaszkolt M8-ason. Ezekből kiindulva viszont, ha ismét spekulálni szeretnénk, lehet, hogy a hibrid M8 sajátos alkatrészeit tesztelgették, hogy hogyan is működik együtt az elektromotor a sorhatos egységgel. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek