2021. március 10. | 12:42

Új sorozatot indítanak az egyenruhások.

A Magyar Rendőrség Twitteren indított új sorozatának első részében bemutatásra került a hatóság egyik új Toyota Land Cruiser terepjárója. A 2,8-as turbódízel motorral szerelt autók terepgumikkal, fényelnyelős zöld fóliával és rejtett megkülönböztető jelzésekkel rendelkeznek.

A dízelmotor 177 lóerő és 450 Nm nyomaték leadására alkalmas, a terepjáró gázlómélysége 700 mm. Ezzel a gépjárművel a rendőrök sokkal hamarabb le tudnak majd jutni az államhatár közelébe, mint korábban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a „Nehéz terepjáró gépjárművek beszerzése a külső határra” elnevezésű projekt keretében összesen 52 darab vadonatúj Toyota Land Cruiser 2.8 D-4D terepjáróra tett szert még 2020 márciusában. Az Európai Uniós finanszírozású nyílt közbeszerzési eljárással beszerzett járművek 2020 decemberében álltak hadrendbe a határrendészeti kirendeltségeken, nemrég képeket is mutatott róluk a hatóság.

A rendőrség gépjárműparkjának nagymértékű fejlesztése kulcsfontosságú a hatékony és folyamatos határőrizet megvalósításához, jelezte a hatóság. A Land Cruisert műszaki paraméterei alkalmassá teszik az extrém szélsőséges viszonyok között történő szolgálatteljesítésre: az erős motor, a 42°-os kapaszkodóképesség, a 31°-os első és 25°-os hátsó terepszög, és az imént említett 700 mm-es gázlómélység révén a japán terepjáró a legmostohább terepviszonyokkal is meg tud küzdeni. Ebben segít továbbá a differenciálzár és a különböző terepprogramok is.

Fogadjátok szeretettel új sorozatunk első videóját, amelyben bemutatjuk az új Toyota Land Cruiser ? autóinkat. 52 darabot kaptunk belőlük, és elsősorban a határon használjuk őket. ? #rendőrség pic.twitter.com/LwmaG4lpcS

Magyar Rendőrség