2021. szeptember 13. | 10:23

A Liszt Ferenc Repülőtéren egy német autó várt a Vatikán uralkodójára.

Ferenc pápa vasárnap reggel érkezett meg Budapestre, ő tartotta ugyanis az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét a budapesti Hősök terén. Az egyházfő egy speciális jármű, a híres pápamobil társaságában látogatott el Magyarországra.

A pápa repülőgépe a Liszt Ferenc reptéren landolt, ott egy fekete színű Volkswagen Passat várta őt. Őszentsége a mise előtt Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával találkozott a Szépművészeti Múzeumban.

Ezt követően lépett színre a hírhedt pápamobil, a római katolikus egyház feje egy nagyon különleges autóból integetett a hívőknek az Andrássy úton és a Dózsa György úton. Egy igazi izomautó, egy átalakított 2019-es Dodge RAM állt szolgálatára, amelyet természetesen golyóálló üveggel is elláttak, a jármű körül pedig csak úgy hemzsegtek a biztonsági személyzet tagjai. A pápa korábban is utazott már ezzel a speciális autóval (aminek platóján a vörös szőnyeg mellett több bőrfotel is található), például Mexikóban. A pápa a zárómise és az Úrangyala elimádkozása után Szlovákia felé vette az irányt vasárnap délután.

Hazánk másodszor adott otthont a katolikus világeseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Eucharisztikus Világkongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt. Az első eucharisztikus kongresszust 1881-ben tartották Lille városában. Az elmúlt másfél évszázadban a mozgalom világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát, kezdetben évente, majd kétévente, az utóbbi évtizedekben négyévenként más-más kontinensen tartják meg.

Index

Szeretlek Magyarország

Infostart