A Land Rover közel 15 000 járművet rendel vissza, hogy kijavítsa a biztonsági övekkel kapcsolatos problémát. A visszahívás 5553 darab Range Rovert és 9259 darab Range Rover Sport modellt érint.

A járműveket az Egyesült Államokban regisztrálták be, ezek a 2016. április 29. és október 17. között gyártott 2016-os és 2017-es modellek a washingtoni székhelyű Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) által közzétett dokumentumok szerint.

Range Rover
Kép: Range Rover

A Land Rover (amely az ügy miatt megharagudott az egyik beszállítójára) kifejtette, hogy a vezető biztonsági övének szerelvényében lévő vészzáró visszahúzó (ELR) „nem felel meg a specifikációnak”, ebből kifolyólag baleset esetén hatványozottan megnő a sérülés kockázata.

Érdekesség, hogy 2019-ben kampányt indítottak a probléma megoldására, de a márkakereskedőkhöz eljuttatott szervizutasítások hibát tartalmaztak, így egyes járműveket önhibájukon kívül rosszul vizsgáltak ki a szerelők.

Az érintett autók tulajdonosai 2022 júniusában levelet kapnak a Land Rovertől, amiben arra kérik őket, hogy a autójukat vigyék el egy hivatalos márkakereskedésbe a probléma elhárítása érdekében, a hibás alkatrész kicseréléséért nem számítanak fel díjat. Akik a visszahívási kampány bejelentése előtt mentek el a szervizbe, jogosulttá válnak a pénzvisszatérítésre.