2019. április 01. | 15:00

A híres műsorvezető raktárépületében tűz ütött ki tegnap, az okát vizsgálják

Sokkoló hírre ébredt az autófanatikusok közössége, hiszen a híres humoristaként és egykori Tonight Show házigazdaként ismert Jay Leno garázsában tűz ütött ki az éjjel. A hatalmas autógyűjteményéről is ismert sztár egyelőre szűkszavúan kommentálta az eseményeket, a tűz okát még nem lehet biztosan megmondani, feltehetően zárlat okozhatta a problémát.

Az amerikai ikon régóta forgat műsort saját járműkollekciójáról, melyben ritkábbnál ritkább típusokat mutat be. Egészen testközeli élményt kaphatsz ezekből a videókból az egyes járművekkel kapcsolatban, hiszen Jay rendkívüli részletességgel beszél az egyes gyöngyszemekről. Mesél a márkatörténetekről, ahogyan arról is, milyen úton kerültek hozzá az egyes példányok. Még azt is elmondja, milyen költségekkel jár egy-egy antik darab felújítása és fenntartása.

Ezek egy jelentős része használtan gurult be Lenóhoz, a videókból pedig kiderül, melyiket restaurálta és melyiket fejlesztette tovább a saját igényei szerint. Pontos adatok nincsenek arról, összesen hány jármű van a tulajdonában, de egyes információk szerint közel 300 darab parkol a hangárban. Ezek közül 170 körül van a négykerekűek száma, a többi pedig szintén nagy értékű motorkerékpár.

Leno ráadásul nem az a fajta, aki csal nézegeti az autóit, hiszen mindegyiket használja bizonyos időközönként. Éppen ezért olyan állapotban tartja őket, hogy futásra alkalmasak legyenek. Sűrűn cserélődnek a járgányok, hiszen gyakran ad el és vesz más modelleket a gyűjteményébe, rengeteg pénzt és energiát fektet ebbe a hobbiba.

<>Arról egyelőre nincsenek információk, mely autókat érte a tűz és azok milyen mértékben rongálódtak meg. Szakértők szerint akár több százmillió dolláros nagyságú kár is keletkezhetett, az egyes autók és motorkerékpárok eszmei értékéről már nem is beszélve. Sajnos egy ekkora, járművekkel telerakott hangárban rengeteg a gyúlékony anyag, a tüzet csak órák alatt sikerült megfékezni. Még csak belegondolni is rossz, mi van akkor, ha egy ’40-es évekbeli Bentley vagy egy klasszikus Aston Martin az enyészeté lett a modern Mustangokat és más különlegességeket is magában foglaló kollekcióból.

Nem mellesleg kellemes április elsejét kíván az Alapjárat csapata! Ezt benézted!