Leállt a Ladák magyarországi forgalmazása

Frissítve:
2020-06-09, 10:35

A szervizhálózat továbbra is működik majd, ám az új modellek forgalmazása megszűnt.

A Lada hivatalos magyarországi honlapjáról egy időre eltűntek a forgalmazott modellek, a paletta jelenleg a Vesta és a 4x4 különböző variánsaiból állt. Az esetet az Origo szúrta ki, majd a HVG munkatársa elérte a Ladák forgalmazásában érdekelt Duna Autó Zrt. PR vezetőjét, aki nem cáfolta a hírt, mely szerint a Lada modellek forgalmazása megszűnik, ám hivatalos közleményt csak a jövő jéten terveznek kiadni. A szervizhálózat a továbbiakban is működik majd, ám új modellt már nem lehet rendelni.

Frissítés: A Lada Hungary Kft. hivatalos sajtóközleményben erősítette meg  a hírt, mely szerint bizonytalan ideig megszűnt Magyarországon a modellek forgalmazása.

Lada

A Lada egyébként idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, a hazai márkakedvelők körében egy hatalmas örömünnep zajlik. Éppen ezért egy elég megrendítő hír, hogy a hivatalos forgalmazást leállították. Hivatalosan egyébként 2015-ben tért vissza a Lada Magyarországra, előtte a Hungarolada, a szocializmus idején pedig a Merkur forgalmazta az egyes modelleket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Origo

Lada sajtóközlemény

Kapcsolódó írások

Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.
Lada 4x4 low rider elölről
2020. január 22.
A ma már Lada 4x4 néven futó járművet alaposan átfaragták.

További hírek