Lefokozhatják a Škodát a cégcsoporton belül

Közzétéve:
2019-10-01, 13:30

A Volkswagen-konszernben átalakulások várhatók.

Mint az köztudott, a német óriásvállalat rengeteg olyan márkát fog össze, melyek modellek széles tárházát kínálják. A Volkswagen-csoportba tartozik többek közt a Škoda, a Seat, a Volkswagen, a Lamborghini vagy a Porsche is. Az Automotive News Europe szerint a cégcsoporton belül átrendeződések várhatók, egyes márkákat feljebb hoznának, míg másokat lejjebb tolhatnak a ranglétrán annak érdekében, hogy a legjobban megtalálják a potenciális vásárlók igényeit. Ezzel az egyes márkáknak új identitásokat adhatnak, mellyel a kínálat is átalakulna.

A hírek szerint az első komolyabb változás a Škoda és a Seat esetében várható, előbbit az alsóbb kategóriák felé, míg utóbbit feljebb pozícionálnák. A cseh gyártó járművei ezáltal olyan olcsóbb vetélytársak ellen lépnének porondra, mint például a Dacia. Ez természetesen azzal is járna, hogy a Škoda modellek kedvezőbb áron, ugyanakkor rövidebb extra listával lennének megvásárolhatók, míg a Seat esetében nívósabb termékekre, emellett pedig magasabb alapárra lehet számítani. A hírek szerint a Cupra brandet nemrég bevezető spanyol márka így akár az Alfa Romeo kihívója is lehet.

A Volkswagen kínálatát is átgondolják, igyekeznek mérsékelni a cégcsoporton belüli rivalizálást, így kevesebb „testvérmodell” árusítása lehet kilátásban. A Volkswagen-konszern tehát komolyan veszi az egyes márkák célcsoportjainak pontosabb kiválasztását, így nagy valószínűséggel lesznek átalakulások a közeljövőben.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

2019-es Skoda Kamiq elölről
2019. február 26.
Mégis lesz európai változata a legkisebb cseh SUV-nak
2019-es Cupra Tavascan koncepció elölről
2019. október 15.
Akár a Cupra brandbe is beleolvadhat.

További hírek