péntek - 2023. január 27.
0 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Legendás Ikarusok kerülnek kalapács alá, akár te is vehetsz egyet!

2023. január 22. | 01:54

A BKV elárverez 28 darab, a fővárosi tömegközlekedésből kivont ikonikus buszt.

Felhívást tett közzé a BKV Zrt. a közösségi oldalán. Az Ikarus rajongók, gyűjtők és értékmentők most komplett buszokat is megvásárolhatnak.

Az árverés keretein belül 28 darab IK 260-as, 280-as, 412-es és 435-ös típus vált elérhetővé az arveres.bkv.hu weboldalon. A buszokat vonzó felújítási alapokként ajánlják.

A buszok kikiáltási ára 620 ezer forint és 1 millió 970 ezer forint között mozognak, az összegek áfával együtt értendőek. Minden jármű esetén van árverési biztosíték, ami egy hatszámjegyű összeg, amit természetesen mindenki visszakap az általa megadott bankszámlaszámra, aki végül nem nyeri meg az árverés tárgyát. A llicitlépcső 10 ezer forint.

Aki komolyan gondolja a dolgot, annak hasonlóan a NAV-os árverésekhez érdemes személyesen ellátogatnia, hogy alaposan megvizsgálja a kiszemelt járművet. A BKV felhívja a figyelmét a licitálni vágyóknak, hogy a hirdetésekben szereplő fényképek csupán tájékoztató jellegűek.

Az árverésen való részvételhez regisztráció szükséges. A rendszer kéri a kapcsolattartáshoz szükséges adatokat és egy jelszót is. Magánszemélyként, cégként vagy egyéni vállalkozóként is van lehetőség regisztrálni. Az árverési biztosítékot bankkártyával vagy átutalással lehet fizetni.

A buszok műszaki álapotáról a megtekintés helyszínén lehet részletekbe menően tájékozódni. Érdemes tudni, hogy alapvetően olyan járműveket bocsátanak árverésre, amelyek a társaság számára már feleslegessé váltak, sérültek, üzemképtelenek vagy éppen hiányosak.

Ma licitálhatsz utoljára metró relikviákra! Nem győztek tavaly luxusautót venni a magyarok: megérkeztek a számok

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!