Legkorábban szeptemberben érkezik a Volkswagen ID.3

Közzétéve:
2020-06-11, 17:28

A német autógyártó eredetileg júniusban tervezte az értékesítés megkezdését – úgy néz ki, van némi csúszás a projektben.

Legkorábban csak szeptember elején kezdődhet meg a Volskwagen ID.3 elektromos hatchback értékesítése. Aki előrendeléssel rendelkezik, két szállítási opció közül választhat. Az egyik a szeptemberi dátum, melyhez egy VW ID.3 klubtagság is jár. A másik lehetőség egy későbbi időpont megjelölése. Aki még nem adta le a rendelést, annak legkorábban július közepén lesz erre lehetősége.

VW ID.3

A szeptemberi csomag azonban korlátozott szoftverrel érkezik majd. Nem lesz benne az App Connect funkció, így nem lehet az okostelefon képernyőjét az autó kijelzőjére kivetíteni, valamint a szemmagasságban lévő kijelző távoli beállításai sem fognak működni. A Volkswagen ígéretei alapján a szoftverfrissítés 2021 elején lesz majd elérhető.

VW ID.3 beltér

Akik a későbbi szállítás mellett döntenek, azaz az idei év végére rendelik az autót, megkapják az ID.3 First Editiont, az összes elérhető funkcióval együtt.

„Szeretnénk megköszönni a vásárlóink hűségét és türelmét, hiszen a várakozási idő elég hosszúra nyúlt. Akik a szeptemberi szállítást választják, tagjai lehetnek az ID.3 tulajdonosok exkluzív klubjának” - mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen kereskedelmi igazgatója.

Az ID.3 First Edition egy 58 kWh-s akkumulátor csomaggal lesz felszerelve, mely egy feltöltéssel 420 kilométeres hatótávolságot biztosít. Hátul egy 201 lóerős elektromos motor dolgozik, ami a hátsó kerekeket hajtja. A modell a 100 kW-os gyorstöltővel is kompatibilis. Összesen háromféle akkumulátor csomagból lehet majd választani: a korábban említett 58 kWh-s, a takarékosabb 45 kWh-s (330 kilométeres hatótávval), valamint egy 77 kWh-s változat, amivel 550 kilométert lehet megtenni egy teljes feltöltést követően.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

További hírek