Legkorábban szeptemberben érkezik a Volkswagen ID.3

Közzétéve:
2020-06-11, 17:28

A német autógyártó eredetileg júniusban tervezte az értékesítés megkezdését – úgy néz ki, van némi csúszás a projektben.

Legkorábban csak szeptember elején kezdődhet meg a Volskwagen ID.3 elektromos hatchback értékesítése. Aki előrendeléssel rendelkezik, két szállítási opció közül választhat. Az egyik a szeptemberi dátum, melyhez egy VW ID.3 klubtagság is jár. A másik lehetőség egy későbbi időpont megjelölése. Aki még nem adta le a rendelést, annak legkorábban július közepén lesz erre lehetősége.

VW ID.3

A szeptemberi csomag azonban korlátozott szoftverrel érkezik majd. Nem lesz benne az App Connect funkció, így nem lehet az okostelefon képernyőjét az autó kijelzőjére kivetíteni, valamint a szemmagasságban lévő kijelző távoli beállításai sem fognak működni. A Volkswagen ígéretei alapján a szoftverfrissítés 2021 elején lesz majd elérhető.

VW ID.3 beltér

Akik a későbbi szállítás mellett döntenek, azaz az idei év végére rendelik az autót, megkapják az ID.3 First Editiont, az összes elérhető funkcióval együtt.

„Szeretnénk megköszönni a vásárlóink hűségét és türelmét, hiszen a várakozási idő elég hosszúra nyúlt. Akik a szeptemberi szállítást választják, tagjai lehetnek az ID.3 tulajdonosok exkluzív klubjának” - mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen kereskedelmi igazgatója.

Az ID.3 First Edition egy 58 kWh-s akkumulátor csomaggal lesz felszerelve, mely egy feltöltéssel 420 kilométeres hatótávolságot biztosít. Hátul egy 201 lóerős elektromos motor dolgozik, ami a hátsó kerekeket hajtja. A modell a 100 kW-os gyorstöltővel is kompatibilis. Összesen háromféle akkumulátor csomagból lehet majd választani: a korábban említett 58 kWh-s, a takarékosabb 45 kWh-s (330 kilométeres hatótávval), valamint egy 77 kWh-s változat, amivel 550 kilométert lehet megtenni egy teljes feltöltést követően.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Új és régi Volkswagen Beetle modell egymással szemben egy csarnokban, oldalról
2020. október 19.
A dizájnerek újra nagy lendületet kaptak, hogy megalkossák a legendás modellek modern változatát. Lehet, hogy egyszer még viszontlátjuk a híres VW Bogarat?
1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.

További hírek