csütörtök - 2022. October 06.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Legkorábban szeptemberben érkezik a Volkswagen ID.3

A német autógyártó eredetileg júniusban tervezte az értékesítés megkezdését – úgy néz ki, van némi csúszás a projektben.

Legkorábban csak szeptember elején kezdődhet meg a Volskwagen ID.3 elektromos hatchback értékesítése. Aki előrendeléssel rendelkezik, két szállítási opció közül választhat. Az egyik a szeptemberi dátum, melyhez egy VW ID.3 klubtagság is jár. A másik lehetőség egy későbbi időpont megjelölése. Aki még nem adta le a rendelést, annak legkorábban július közepén lesz erre lehetősége.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A szeptemberi csomag azonban korlátozott szoftverrel érkezik majd. Nem lesz benne az App Connect funkció, így nem lehet az okostelefon képernyőjét az autó kijelzőjére kivetíteni, valamint a szemmagasságban lévő kijelző távoli beállításai sem fognak működni. A Volkswagen ígéretei alapján a szoftverfrissítés 2021 elején lesz majd elérhető.

Akik a későbbi szállítás mellett döntenek, azaz az idei év végére rendelik az autót, megkapják az ID.3 First Editiont, az összes elérhető funkcióval együtt.

„Szeretnénk megköszönni a vásárlóink hűségét és türelmét, hiszen a várakozási idő elég hosszúra nyúlt. Akik a szeptemberi szállítást választják, tagjai lehetnek az ID.3 tulajdonosok exkluzív klubjának” - mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen kereskedelmi igazgatója.

Az ID.3 First Edition egy 58 kWh-s akkumulátor csomaggal lesz felszerelve, mely egy feltöltéssel 420 kilométeres hatótávolságot biztosít. Hátul egy 201 lóerős elektromos motor dolgozik, ami a hátsó kerekeket hajtja. A modell a 100 kW-os gyorstöltővel is kompatibilis. Összesen háromféle akkumulátor csomagból lehet majd választani: a korábban említett 58 kWh-s, a takarékosabb 45 kWh-s (330 kilométeres hatótávval), valamint egy 77 kWh-s változat, amivel 550 kilométert lehet megtenni egy teljes feltöltést követően.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!