Lencsevégre kapták a 2020-as Renault Megane RS-t

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-09-04, 12:47

A franciák meglépik a kötelezőt, de nem többet: a Megane átesik némi ráncfelvarráson.

A 2020-as modellévre frissül a Renault jól fogyó kompaktja és vele együtt a típus kigyúrt verziója a Renault Megane RS is. Az már a kémfotókon is látszik, hogy a franciák messze nem vitték túlzásba a modell faceliftjét, de minek is nyúljanak valamihez, amit már elsőre nagyon jól eltaláltak. A 2016-ban megjelent autó elsősorban megnyerő dizájnjával aratott sikert, így most csak apró módosításokat lehet észrevenni az frissített autón. Vagy még azokat se.

Renault Megane RS ráncfelvarrás 2020

Miután a típus premierje a 2019-es Frankfurti Autószalonon lesz és hivatalos fotókat egyelőre nem közölt a Renault, csak a rendelkezésre álló képek alapján lehet tippelni, hogy mi változik kívülről. Első ránézésre a lámpák lesznek átrajzolva csupán az új modellnél, ami elég bátortalan húzásnak tűnik a franciáktól. Formájuk egyáltalán nem lesz más, de kialakításuk, megjelenésük eltér némileg a mostanitól. Ez főleg a hátsó lámpán érhető tetten, ahol az irányjelző és a tolatólámpa a fényszóró aljára költözik.

Renault Megane RS ráncfelvarrás 2020 hátulról

Hiába bámultam percekig a korábbi verziót és hasonlítottam össze a frissítettel, nem sikerült egyéb eltéréseket találnom a karosszérián. Talán az autószalonra már egyéb újítások is felkerülnek a kocsira, majd kiderül. A beltérben azonban biztosan lesznek változások, mert már a bemutatásakor sok kritika érte egy valamiért a típust. Ez pedig a középkonzol szerencsétlen kialakítása, a mostani verzió központi kijelzőjével ugyanis problémák egész sora van.

Renault Megane RS ráncfelvarrás 2020 oldalról

Egyrészt kicsi, emiatt körülötte egy masszív, feleslegesen nagy műanyag keret fut körbe, ami kihasználatlan területet eredményez és iszonyat buta a grafikája. Ez már 2016-ban is ciki volt, nemhogy manapság. Állítólag ezt kikukázzák, helyére pedig egy, a mai követelményeknek teljesen megfelelő, jobb felbontású, szebb grafikájú és jóval nagyobb érintőképernyő kerül. Más információk a beltér változásáról még nem kerültek napvilágra, de nem is nagyon várhatók, maximum a felhasznált anyagok minősége javul egy kicsit.

Renault Megane RS ráncfelvarrás 2020 elölről

A sima Megane  új motort kap egy 1,0 vagy egy 1,33 literes turbófeltöltéses benzinmotor személyében, de ami még érdekesebb, hogy végre plug-in hibridként is elérhető lesz a ráncfelvarrott verzió. A legerősebb Megane technikája a lemezek alatt azonban egyáltalán nem változik, marad a jól bevált motor-váltó kombináció és marad a mostani teljesítmény is. Azaz marad a 280 lóerőt teljesítő 1,8 literes turbómotor, melyhez 6 sebességes kézi váltó kapcsolódik, de kérhető lesz a szintén 6-os duplakuplungos automatával is (EDC).

Mindez persze nem probléma, mert a Megane RS soha nem vallott szégyent még a teljesítményben kicsit többet nyújtó konkurenciával szemben sem. Agilitása, viselkedése és vezethetősége elsőrangú. És így megy:

Forrás:

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

Vetkőző francia szépség 1,5 millióért
2017. november 06.
A kabriózás egy életérzés. Hétvégi autónak képzeled el, amivel csak akkor mennek egy kört, ha jó idő van. Azonban létezik olyan is, amit bármikor használhatsz, ráadásul egész kedvező áron.
Opel Astra 2019
2019. július 05.
Az Opel már hónapok óta teszteli a frissített Astra szériát, mely végül csak-csak bemutatkozott hivatalosan is!
2020 Porsche Macan Turbo
2019. szeptember 02.
A németek nem bírnak magukkal és megint felfrissítették a kompakt szabadidő-autójukat.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.