Lewis Hamilton privát pályabejárása a Pagani Zonda 760LH-val

Közzétéve:
2019-06-03, 16:17

A Monacói Nagydíj helyszínén megjáratta lila színű sportkocsiját  

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton autógyűjtési szokásairól korábban Imelda már írt egy cikket. Akkor 15 ritkaságból állt a gyűjteménye, a Paganin kívül többek közt két Shelby Cobra, egy Ford Mustang Shelby GT500, egy Ferrari 599 SA Aperta, egy LaFerrari, egy LaFerrari Aperta és egy McLaren MP4-12C is lapult a garázsában. Mióta a Mercedes pilótája lett beújított egy SL 65 AMG-t és SLS AMG-t is.

"Nem értek a borokhoz és nem vagyok valami jártas a művészetekben sem. Amit a legjobban ismerek, azok az autók. Büszke vagyok a gyűjteményemre, hiszen keményen dolgoztam ezért" – nyilatkozta korábban Lewis Hamilton.

Pagani Zonda 760LH Monacóban este

Hamilton a sportkocsikhoz ért a leginkább, így ésszerű, hogy ezekbe fekteti a pénzét. Meglepő módon nem a Zonda a kedvence a gyűjteményből, sőt épp ellenkezőleg. Ezt szereti a legkevésbé vezetni, mert nem jött be neki a Pagani nyújtotta vezetési élmény és a kezelhetősége.

A Mercedes brit pilótája rengeteget ül quick-shift rendszerrel szerelt autóban, így a Pagani Zonda félautomata váltója kissé fura számára. Ezek ellenére a 2019-es Monacói Nagydíjra a lila árnyalatú hypercarral jelent meg.

Pagani Zonda 760LH hátulról Monacóban

Sőt az F1-es pálya nyomvonalán is végig gurult vele, erről több videó is megtalálható a Youtube-on, illetve Mark Sutton, a Formula 1 egyik leghíresebb fotósa is lencsevégre kapta.

Ahogy Facebook posztjában is olvasható, éppen vacsorázni ment, amikor meghallotta a V12-es irgalmatlan, semmihez sem fogható hangját, majd meglátta, hogy Hamilton az.

2015-ben ugyanez a példány belekeveredett egy kisebb közúti balesetbe Monaco utcáin. Szerencsére senki nem sérült meg, csak az autó. Viszont szemmel láthatóan sikerült kijavítani az akkori károkat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Mark Sutton Facebook

Motor1.com

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.
2017. november 09.
Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.
Lewis Hamilton portréja egy tetőtéri lakás mellett
2020. február 29.
Lewis Hamilton kétségkívül a legsikeresebb pilóta jelenleg a Formula 1-ben. Néha azonban neki is szüksége van egy kis elvonulásra a saját fészkébe.

További hírek