Már szombaton eldőlt a Monacói Nagydíj végeredménye

Közzétéve:
2019-05-26, 17:03

A Mercedes a monacói kikötőben sem talált legyőzőre

A hercegségben tavaly a Red Bull autói diadalmaskodtak, azonban idén Verstappen a második, míg Gasly az ötödik helyen végzett. Már az első szabadedzésen kitűnt Lewis Hamilton fölénye, amit a másodikon csak fokozni tudott, hét tizedet vert a 3,3 km-es pályán a Ferrari német pilótájára.

Az időmérő

A szombati időmérőn Hamiltonnak jobb időt autózott csapattársánál, ami nem nagyon szokott sikerülni neki. A második sorból Verstappen és Vettel várja a lámpák kialvását. Azonban nem ez volt a legmeglepőbb történés a monacói paddockban.

Leclerc első hazai futama ez a Ferrarival, ami a csapatot nem igazán hatotta meg. A fiatal monacói már a Q1-ben búcsúzott, miután egy jobb kört futott az edzés elején, majd visszament a boxba. Közben Vettel bejutása is kétséges volt, az utolsó pillanatokban viszont csapattársát kiejtve bejutott a Q2-be. 

A Leclerc nem kapott olyan választ a csapatától, amit el tudott volna fogadni. Ismét egy olyan banális hibát vétettek az olaszok, ami arra utal, hogy szétesett fejben az egész gárda. Vajon meddig tűri még ezt Charles Leclerc? 

Hamilton az időmérő után

A verseny

A lámpák kialvását követően a mezőny eseménytelenül eljött. A körökön át tartó vonatozás monotonitását a roppant agresszív módon versenyző monacói pilóta kamkáze manővere törte meg, aki Grosjean mellé sikerrel szúrt be a Rascasse kanyarban. A következő körben Hulkenberggel próbálta ugyanezt, azonban megforgott és defektet kapott, a sérült abronccsal visszaevickélt a boxba. Közben annyi törmeléket szórt a pályára, hogy be kellett küldeni a biztonsági autót. 

A csapatok így megejtették a kerékcseréket, kifelé hajtva Verstappen megelőzte Bottast, így feljött a második helyre. A következő körben a finn visszajött a boxba ezzel további helyeket veszítve.

Nem sokkal később Giovinazzi megpróbálta lemásolni a Ferrari monacói pilótájának manőverét a Rascasse-ban, azonban a kivitelezés nem sikerült, megforgatta Kubicát. Russel és Leclerc éppen, hogy meg tudtak állni. Ezzel eltorlaszolva a pályát, de nem kellett félbeszakítani a futamot. 

Forgalmi dugó a Monacói Nagydíjon
Leclerc a 19. körben végleg kiállt a boxba, mert olyan mértékben sérült az autó, hogy nem tudta biztonságosan vezetni. Ezután lenyugodtak a kedélyek, néhány előzést és próbálkozást leszámítva nem történt drasztikus esemény a pályán. 

A 46. körben Perez és Magnussen nagyon közel kerültek egymáshoz a 13-as kanyar sikánjában, utóbbi kissé levágta a pályát.

Az 50. kör magasságában Lewis Hamilton abroncsai a túlterhelés miatt elkoptak és szemmel láthatóan szenved a brit. Verstappen korát meghazudtolva ismerte fel ezt a helyzetet és folyamatosan nyomás alatt tartja. Azonban egyre nehezebben tudta életben tartani a gumikat. 

Hamilton Verstappen csata

Hamilton és Verstappen 
A Mercedes végül jól döntött és az utolsó 15 körre hagyták szenvedni Hamiltont, a Red Bull hollandja folyamatosan ostromolta. A Loewsben beszúrt mellé, de nem akarta kockáztatni a biztos második helyet. Végül Lewis Hamilton a tapasztalatának köszönhetően elsőként szelte át a célvonalat.

A 2019-es Monacói Nagydíj pontszerzői:

  • Lewis Hamilton - 25 pont
  • Max Verstappen - 18 p.
  • Sebastian Vettel - 15 p.
  • Valtteri Bottas - 12 p.
  • Pierre Gasly- 10 p.
  • Carlos Sainz - 8 p. 
  • Daniil Kvyat - 6 p.
  • Alexander Albon - 4 p.
  • Romain Grosjean - 2 p.
  • Daniel Ricciardo- 1 p.
Forrás:

Kapcsolódó írások

Hamilton uralta a szingapúri éjszakát
2018. szeptember 17.
Hamilton győzelmét szinte senki nem veszélyeztette, csak a lekörözöttekre kellett figyelnie. Verstappen második lett, míg Vettel ismét értékes pontokat vesztett.
A Formula 1-es mezőny rajtja a Japán Nagydíjon
2018. október 08.
Lewis Hamilton Suzukában megszerezte pályafutása 71. futamgyőzelmét, ami talán már a bajnoki címet is eldöntötte.
F1 2017 - Fotókon a Ferrari és a McLaren frissen bemutatott autója!
2017. február 24.
 A Ferrari és a McLaren háza táján is abban reménykednek, hogy az idei autóval győzelmekért szállhatnak harcba.
Sportautók F1-es gúnyában!
2017. március 23.
Türelmetlen rajongók húztak Formula 1-es csapatszíneket utcai sportautókra