hétfő - 2023. március 27.
7 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Már szombaton eldőlt a Monacói Nagydíj végeredménye

2019. május 26. | 18:03

A Mercedes a monacói kikötőben sem talált legyőzőre

A hercegségben tavaly a Red Bull autói diadalmaskodtak, azonban idén Verstappen a második, míg Gasly az ötödik helyen végzett. Már az első szabadedzésen kitűnt Lewis Hamilton fölénye, amit a másodikon csak fokozni tudott, hét tizedet vert a 3,3 km-es pályán a Ferrari német pilótájára.

Az időmérő

A szombati időmérőn Hamiltonnak jobb időt autózott csapattársánál, ami nem nagyon szokott sikerülni neki. A második sorból Verstappen és Vettel várja a lámpák kialvását. Azonban nem ez volt a legmeglepőbb történés a monacói paddockban.

Leclerc első hazai futama ez a Ferrarival, ami a csapatot nem igazán hatotta meg. A fiatal monacói már a Q1-ben búcsúzott, miután egy jobb kört futott az edzés elején, majd visszament a boxba. Közben Vettel bejutása is kétséges volt, az utolsó pillanatokban viszont csapattársát kiejtve bejutott a Q2-be. 

A Leclerc nem kapott olyan választ a csapatától, amit el tudott volna fogadni. Ismét egy olyan banális hibát vétettek az olaszok, ami arra utal, hogy szétesett fejben az egész gárda. Vajon meddig tűri még ezt Charles Leclerc? 

A verseny

A lámpák kialvását követően a mezőny eseménytelenül eljött. A körökön át tartó vonatozás monotonitását a roppant agresszív módon versenyző monacói pilóta kamkáze manővere törte meg, aki Grosjean mellé sikerrel szúrt be a Rascasse kanyarban. A következő körben Hulkenberggel próbálta ugyanezt, azonban megforgott és defektet kapott, a sérült abronccsal visszaevickélt a boxba. Közben annyi törmeléket szórt a pályára, hogy be kellett küldeni a biztonsági autót. 

A csapatok így megejtették a kerékcseréket, kifelé hajtva Verstappen megelőzte Bottast, így feljött a második helyre. A következő körben a finn visszajött a boxba ezzel további helyeket veszítve.

Nem sokkal később Giovinazzi megpróbálta lemásolni a Ferrari monacói pilótájának manőverét a Rascasse-ban, azonban a kivitelezés nem sikerült, megforgatta Kubicát. Russel és Leclerc éppen, hogy meg tudtak állni. Ezzel eltorlaszolva a pályát, de nem kellett félbeszakítani a futamot. 


Leclerc a 19. körben végleg kiállt a boxba, mert olyan mértékben sérült az autó, hogy nem tudta biztonságosan vezetni. Ezután lenyugodtak a kedélyek, néhány előzést és próbálkozást leszámítva nem történt drasztikus esemény a pályán. 

A 46. körben Perez és Magnussen nagyon közel kerültek egymáshoz a 13-as kanyar sikánjában, utóbbi kissé levágta a pályát.

Az 50. kör magasságában Lewis Hamilton abroncsai a túlterhelés miatt elkoptak és szemmel láthatóan szenved a brit. Verstappen korát meghazudtolva ismerte fel ezt a helyzetet és folyamatosan nyomás alatt tartja. Azonban egyre nehezebben tudta életben tartani a gumikat. 


A Mercedes végül jól döntött és az utolsó 15 körre hagyták szenvedni Hamiltont, a Red Bull hollandja folyamatosan ostromolta. A Loewsben beszúrt mellé, de nem akarta kockáztatni a biztos második helyet. Végül Lewis Hamilton a tapasztalatának köszönhetően elsőként szelte át a célvonalat.

A 2019-es Monacói Nagydíj pontszerzői:

 • Lewis Hamilton - 25 pont
 • Max Verstappen - 18 p.
 • Sebastian Vettel - 15 p.
 • Valtteri Bottas - 12 p.
 • Pierre Gasly- 10 p.
 • Carlos Sainz - 8 p. 
 • Daniil Kvyat - 6 p.
 • Alexander Albon - 4 p.
 • Romain Grosjean - 2 p.
 • Daniel Ricciardo- 1 p.
 • Címkék:
 • F1
Hihetetlen! Csökkenhet az üzemanyag ára! Elefánt sétált a 6-os úton - VIDEÓ!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!