Mi rejlik a Ferrari megosztó csapatutasítása mögött?

Közzétéve:
2019-04-16, 16:02

A Ferrari ismét kiosztott egy csapatutasítást a Kínai Nagydíjon, amely erősen megosztotta a közvéleményt

Charles Leclerc 2018-ban debütált a Formula 1-ben, rögtön a második szezonjában már Vettel csapattársaként, a Ferrarit terelgeti. Az eddigi három versenyen a várakozásokon felül teljesített. Ausztráliában ötödikként intette le a kockás zászló, Bahreinben felállhatott a dobogó legalsó fokára, míg Kínában szintén ötödikként ért célba.

A melbourne-i időmérőn Vettel volt előrébb, a futamon azonban más taktikán volt a két autó, ezért a vége fele Leclerc sokkal frissebb gumikkal rendelkezett. Ráesett Vettelre, de nem előzhette meg, mert a csapat beintett neki. Természetesen teljesítette a kérést, mi mást tehetett volna az első versenyén?!

Sebastian Vettel és Charles Leclerc

Ezután a Bahreini Nagydíj időmérőjét magabiztosan megnyerte a monakói pilóta, azonban a Ferrari erőforrásának meghibásodása miatt kénytelen volt feladni az első helyet és be kellett érnie a harmadikkal. Meglepően éretten kezelte a kialakult szituációt és hősiesen behozta a célba a szárnyaszegett SF90-et.

Kínában pedig ismét keresztbe tett neki a csapat, ugyanis a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel úgy ítélte meg, hogy ő gyorsabb a vörösök ifjoncánál. Végül engedtek is neki a motorhome-ban és kiadták a csapatutasítást, ami nem aratott elsöprő sikert. Leclerc körökön keresztül a német mögött autózott, majd be is szólt a csapatnak emiatt.

Nyilván több aspektusból is meg kell vizsgálni a dolgot...

Mattia Binotto a csapat érdekeit tartotta szem előtt és a tapasztaltabb pilótának adott esélyt. Mint később kiderült nem volt jó döntés, Leclerc-et kint tartani, mert így Verstappen is elment mellette és nem csak a dobogót, de a negyedik helyet is elbukta.

Vettel simogatja Leclerc arcát

Az olaszoknál kuriózum a Ferrari, azonban idén sem állnak a helyzet magaslatán, ezért a nemzeti sajtó elkezdte szétszedni Vettelt a Kínai Nagydíjon elkövetett "manőverért".

Olaszország legnagyobb példányszámban terjesztett és legolvasottabb napilapja, a Corriere della Sera ezt írta a helyzetről:

„Jó lenne, ha a Ferrari végre belátná, hogy az egyik legkiválóbb pilótával rendelkezik, őt pedig úgy hívják, hogy Charles Leclerc. A maranellói istállónak lépnie kellene és a csapatkapitányi karszalagot Vetteltől átadni Leclerc-nek.”

Kíváncsi vagyok mikor ismerik fel, hogy a monakói mögé kéne beállni, és a Charles-tól eddig elvett pontok nem fognak-e visszaütni valamilyen formában a csapatra. Illetve arra, hogy Vettel képes lesz-e felállni a padlóról? A négyszeres világbajnok nagyon jó pilóta, amíg valami apróság ki nem zökkenti, ami nagyon könnyű az ő esetében. Visszatalálnia viszont annál nehezebb...

Charles Leclerc F1 teszt Barcelona

Az is igaz, hogy megérkezett az új generáció, amibe Charles is tartozik. Mivel fiatal még, ezért dúl benne a teljesítési vágy és a lelkesedés, csupán az a kérdés, hogy meddig. Az ilyen húzások minden bizonnyal rombolják a hozzáállását.

"Nehéz csapatutasítást adni, mert megértjük a pilóták helyzetét, azonban mindig a Ferrari érdekeit kell szem előtt tartani. Köszönetet kell mondanom Charles-nak, a viselkedése mutatja, hogy jó csapatjátékos. Azt hiszem, eljön majd az idő, amikor helyzete épp ellentétes lesz" - mondta Binotto az Autosport.com-nak.

Mattia Binotto a barcelonai teszten

Vettel a verseny után nem igazán akarta kommentálni a kialakult helyzetet és bírálta az újságírók munkáját is. Leclerc pedig nem igazán tud mit tenni a kialakult helyzettel, mivel ő az új fiú, ezért eleve hátrányból indul. A teljesítményével nincs semmi baj, így hamarosan fordulni fog a kocka.

A Ferrari egyébként a szezon elején kijelentette, hogy az első versenyeken egész biztosan a németet fogják támogatni, mivel ő a rangidős.

Zárszóként pedig annyit hozzátennék, remélem, hogy a következő versenyen már az új generáció képviselőjének kedveznek majd.

Forrás:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

Max Verstappen a Red Bull Ring főépülete előtt suhanva
2019. július 06.
Hétvégén a Red Bull Ringről tudósítottam neked, a rengeteg teendő mellett azért jól is éreztem magam, na de mivel is teltek a kinti napok?
2019. július 12.
A Ferrari egyik kamionjára valahol néhány illegális bevándorló is feljutott, egy biztos: nem a versenyre voltak kíváncsiak.
Hamilton autója és sisakja közelről
2019. augusztus 06.
Rengetegszer fotóztam már a Hungaroringen, most mégis minden teljesen más volt.
A Formula 1-es mezőny rajtja a Japán Nagydíjon
2018. október 08.
Lewis Hamilton Suzukában megszerezte pályafutása 71. futamgyőzelmét, ami talán már a bajnoki címet is eldöntötte.