Hatalmas dráma és különös végjáték a Bahreini éjszakában

Közzétéve:
2019-03-31, 19:47

A két Ferrari magabiztosan uralta az időmérőt, de a futam végén mégis a Mercedes-ek győzedelmeskedtek

Már az időmérőn látszott, hogy a Ferrari megtalálta a barcelonai teszten produkált tempóját, amelyet a Ausztráliában nem igazán láthattál. Az első verseny sosem mutatja a tényleges erősorrendet, de minden esetre aggodalomra adott okot a vörös istállót favorizálóknak. 

Az időmérőn Charles Leclerc végzett az élen, méghozzá űridővel, aki ezzel az eredménnyel a második legfiatalabb pole pozíciót szerző pilóta. Ezt a listát csapattársa, Sebastian Vettel vezeti, aki három hónappal volt fiatalabb, mikor megszerezte első rajtelsőségét.

A lámpák kialvását követően a Ferrari német pilótája szinte azonnal átvette a vezetést csapattársától, aki elrontotta a rajtot és még Bottas is elment mellette. A következő körben a Mercedes finn pilótája elfékezte magát, így Leclerc megcsípte a második helyet és azonnal Vettel után eredt. A 6. körben a monakói visszavette a vezető helyet, és elkezdte kiépíteni előnyét. 

Hamilton a Bahreini éjszakában

A 23. körben Hamilton hibázott a hátsó abroncsok romló állapota miatt, így Vettel közelebb került hozzá, majd meg is előzte. A második Ferraris futamán Leclerc 8 másodperces előnyt autózott már ki a csapattársával szemben, őket a két Mercedes követte. 

Hamilton és Vettel a Bahreini pályán
Hamilton ráesett Vettelre, hatalmas csata volt kibontakozóban a dobogó legalsó fokáért, majd a német túl korán lépett a gázra és megpördült, majd a első szárnyát is elhagyta. A középmezőnyben koccanások és csaták történtek, miközben Vettel igyekszik minél előrébb kerülni.

A 46. körben a Ferrari újonca panaszkodik az erőforrásra, mint kiderült nincs hőenergia-visszanyerés... Hamilton egyre inkább lopta a távot, majd át is lépett a műszaki hibás autón. Bottas ekkor 25 másodperces hátrányban érkezik mögötte, a Mercedes szerint még ő is megelőzheti, sőt még Verstappen is ráeshet. Eközben Vettel az ötödik helyen autózik, az első soros Ferrari rajtot követően még a dobogó sem lesz meg. 

Charles Leclerc a Bahreini pályán

A végtelenül csalódott Leclerc-en sorra lépnek át versenytársai, aki nem tud mit tenni. A finn is elment mellette, így a harmadik helyen halad. Eközben mind a két Renault megáll, szinte néhány méterre egymástól. Emiatt beküldték a biztonsági autót, mindössze két körrel a vége előtt, ez lett a monakói pilóta szerencséje. A leggyorsabb kört, azonban nem tudták tőle elvenni. 

A 2019-es Bahreini Nagydíj pontszerzői:

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Charles Leclerc 
  4. Max Verstappen
  5. Sebastian Vettel
  6. Lando Norris
  7. Kimi Raikkonen
  8. Pierre Gasly
  9. Alex Albon
  10. Sergio Perez

Két hét múlva Kínába látogat a mezőny, ahol az F1 történetének 1000. futamát rendezik majd!

Forrás:

További autós hírek

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Hatalmas rajtbaleset és Vettel diadala Belgiumban
2018. augusztus 27.
A nyári szünet után Spa-Francorchamps-ba látogatott a száguldó cirkusz, ahol volt izgalom bőven.
Hamilton uralta a szingapúri éjszakát
2018. szeptember 17.
Hamilton győzelmét szinte senki nem veszélyeztette, csak a lekörözöttekre kellett figyelnie. Verstappen második lett, míg Vettel ismét értékes pontokat vesztett.
A Formula 1-es mezőny rajtja a Japán Nagydíjon
2018. október 08.
Lewis Hamilton Suzukában megszerezte pályafutása 71. futamgyőzelmét, ami talán már a bajnoki címet is eldöntötte.