2019. június 03. | 18:17

A Monacói Nagydíj helyszínén megjáratta lila színű sportkocsiját  

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton autógyűjtési szokásairól korábban Imelda már írt egy cikket. Akkor 15 ritkaságból állt a gyűjteménye, a Paganin kívül többek közt két Shelby Cobra, egy Ford Mustang Shelby GT500, egy Ferrari 599 SA Aperta, egy LaFerrari, egy LaFerrari Aperta és egy McLaren MP4-12C is lapult a garázsában. Mióta a Mercedes pilótája lett beújított egy SL 65 AMG-t és SLS AMG-t is.

"Nem értek a borokhoz és nem vagyok valami jártas a művészetekben sem. Amit a legjobban ismerek, azok az autók. Büszke vagyok a gyűjteményemre, hiszen keményen dolgoztam ezért" – nyilatkozta korábban Lewis Hamilton.

Hamilton a sportkocsikhoz ért a leginkább, így ésszerű, hogy ezekbe fekteti a pénzét. Meglepő módon nem a Zonda a kedvence a gyűjteményből, sőt épp ellenkezőleg. Ezt szereti a legkevésbé vezetni, mert nem jött be neki a Pagani nyújtotta vezetési élmény és a kezelhetősége.

A Mercedes brit pilótája rengeteget ül quick-shift rendszerrel szerelt autóban, így a Pagani Zonda félautomata váltója kissé fura számára. Ezek ellenére a 2019-es Monacói Nagydíjra a lila árnyalatú hypercarral jelent meg.

Sőt az F1-es pálya nyomvonalán is végig gurult vele, erről több videó is megtalálható a Youtube-on, illetve Mark Sutton, a Formula 1 egyik leghíresebb fotósa is lencsevégre kapta.

Ahogy Facebook posztjában is olvasható, éppen vacsorázni ment, amikor meghallotta a V12-es irgalmatlan, semmihez sem fogható hangját, majd meglátta, hogy Hamilton az.

2015-ben ugyanez a példány belekeveredett egy kisebb közúti balesetbe Monaco utcáin. Szerencsére senki nem sérült meg, csak az autó. Viszont szemmel láthatóan sikerült kijavítani az akkori károkat.

Mark Sutton Facebook

Motor1.com