A Lexus ES a világ legmegbízhatóbb autója

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-02-14, 13:47

Ez derül ki az amerikai piacra vonatkozó J.D.Power 2020-as megbízhatósági felméréséből.

A Lexus ES lett minden idők legkevesebb hibáját produkáló típusa, a Toyotáé lett a legtöbb kategóriagyőzelem, a Tesla pedig nem kívánt részt venni az idei felmérésében. Röviden így zajlott a J.D.Power legfrissebb elemzése, melyben arra keresték a választ, hogy melyek a legmegbízhatóbb 2017-ben gyártott 3 éves autók az amerikai autópiacon.

A felmérés során arról kérdezték a tulajdonosokat, hogy az elmúlt 12 hónapban milyen hibajelenségeket produkált az autójuk. A Lexus ES esetében 100 autóból mindössze 52 meghibásodásról számoltak be, ami a J.D.Power 31 éves fennállása során abszolút rekordnak számít, soha semmilyen más autó esetében nem tapasztaltak ilyen alacsony meghibásodási arányt.

A Lexus hírnevét tovább öregbíti az a tény, hogy az idei kutatás alapján 100 autó átlagosan 134 hibát produkált, tehát autónként 1,34 probléma volt, szemben az ES 0,52-es autónkénti eredményével. Gyorsan hozzáteszem, hogy a 134-es átlag 100 autónként szintén rekord alacsonynak számít egyébként. A japán prémiumautókat gyártó vállalat 2012 óta vezeti a rangsort, igaz idén az elsőséget elbitorolta tőle a Genesis.

Ettől függetlenül a Lexus továbbra is büszke lehet a megbízhatósági eredményére, a különböző járműkategóriákban 5 autójuk is dobogós helyet ért el. Hasonlóan jól teljesített a Lexus anyamárkája, a Toyota is, az ő esetükben 8 autó került be a legjobb három közé összesen. Az alábbi listában az összes kategória első 3 helyezettje található, érdemes vetni rá egy pillantást:

Jó volna tudni, a Tesla miért zárkózott el a felmérés elől, miért nem adott engedélyt a J.D.Powernek, hogy kikérdezzék az ügyfeleiket. Pontos információk hiányában csak találgatni lehet, valószínűleg a Consumer Reports által korábban közölt negatív vélemények állhatnak a dolog hátterében, mely során minőségi kifogásokat találtak az autók gyártási minőségében.

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek