A Lidl sok mindenen felül már autókat is árul a német piacon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-03, 11:50

Az európai kereskedelmi üzletlánc két lízingcéggel fűzte szorosabbra a viszonyát.

A Lidl havi 36-50 ezer forintnak megfelelő összegért cserébe különböző autótípusokat kínál a fogyasztóknak Németországban. A kínálatban a Kia Stonic, a Renault Twingo és a Renault Clio szerepel.

Az élelmiszer-kereskedelmi hálózatként működő vállalat korábban egyetlen típust kínált hosszútávú bérlésre, a Fiat 500-ast kezdetben Berlinben, Erfurtban és Halléban tudták lízingelni az ügyfelek. A Fiat 500 48 hónapos futamidő és 10 000 kilométeres futásteljesítmény esetén már havi 89 euró (28 ezer forint) ellenében használatba vehető, 2019 elején legalábbis még ez volt a helyzet.

Kia Stonic
Forrás: My Blog

Na, de mi a helyzet a bevezetőben említett autókkal? A havi bérleti díj 99 és 109 euró (36-40 ezer forint) között mozog a Twingo és Clio esetében. A Stonic havi 135 euróért vihető. A Renault-modelleknél négy év a futamidő évi 10 ezer kilométeres futásteljesítmény mellett, az utóbbi szerződést két vagy három évre kötik.

A választékből már kitűnik, hogy a Lidl nem az autógyártókkal, hanem a lízingcégekkel állapodott meg, a Vehiculum és a Sixt Leasing nevű vállalatok intézik a lízingszerződéseket. Az interneten rendelhető autókat egyelőre Berlinben, Egelsbachban és Münchenben lehet átvenni, de némi felárért házhoz is rendelhetők, ezzel az opcióval vélhetően sokan fognak élni.

Kapcsolódó írások

Egymás mellett parkoló Audi-modellek
2021. január 11.
A négykarikások másfél évtized múlva csak villanyautókat szeretnének árulni az újautó-piacon.
2019-es Tesla Model 3 elölről
2020. február 25.
Először lett két országban is elektromos modell a legnépszerűbb autó.

További hírek