2019. február 08. | 16:45

A francia trikolor színeiben tündököl az évfordulós Chiron Sport

Kevés olyan luxusautó márka van, amely ekkora múltra tekintene vissza, mint a Bugatti. A francia hiper sportkocsi gyártó méltó módon, a Chiron Sport 110 Ans Edition névre hallgató limitált kiadással ünnepli meg ezt a fantasztikus évfordulót. A 20 darabos rendkívül exkluzív kiadást nem tudja személyre szabatni a kedves ügyfél, ugyanis csak ebben a fényezésben és kialakításban érhető el.

„A limitált Chiron Sport 110 ans a Bugatti jeles évfordulóját ünnepeljük meg. A franciaországi Elzász régióban lévő Molsheim a márka történelmének fontos részét képezi és itt képzeljük el a jövőnket is" - mondta Stephan Winkelmann, a Bugatti Automobiles S.A.S. elnöke.

A jeles évfordulóra megálmodtak egy ízléses jelvényt, amely tökéletesen harmonizál a limitált széria színvilágával, mind kívül, mind belül. A gyár ezt a 20 darabos szériát csak ebben a dizájnban szállítja a vásárlóinak. Tehát matt sötétkék fényezés az alap, amelyet francia trikolorral díszített kiegészítők tesznek még egyedibbé, ezek közül a leglátványosabb a hátsó spoiler alsórészén található, amelyet légfék-üzemmódban és gombnyomásra is lehet állítani.

A „Nocturne” matt fekete színű felnik mögött bújnak meg a francia Racing Blue féknyergek.

A kék, fehér és piros színek az utastérben is fontos szerepet kaptak, így tökéletesen harmonizál a Chiron Sport külső fényezésével. Akárcsak a bőrkárpitozás, az ülések és az övek világoskékben pompáznak, melyeken a francia zászló díszcsíkként jelenik meg, ezt a kormánykeréken is láthatod. Mindezeken felül a limitált szériához tartozik a Sky View nevű üvegtető is.

Sajnos ez a szűk körnek szóló évfordulós kiadás csupán optikai tuningot kapott, a teljesítményéhez nem nyúltak. A teljesítmény azért a Chiron Sportnál sem volt kevés, ugyanis 1 500 lóerőt és 1 600 Nm nyomaték leadására képes a 8 literes V16-os, négy-turbós motor. A sport verzió valamivel könnyebb a sima Chironnál és finomhangolt, feszesebb, sportosabb futóművet és több karbon kiegészítőt kapott.

Mindössze 18 kilogrammal könnyebb a sport kivitel, azonban ezt sem egyszerű elérni. A kanyarstabilizátorok, hűtők burkolata és az ablaktörlők is karbon ötvözetből készültek, valamint a hátsó szélvédő is vékonyabb és a kipufogódobok súlyát is lefaragták.