Los Angelesben debütált a behemót X7!

Közzétéve:
2018-11-29, 17:18

Csillogó króm elemek körös-körül, bőséges, szinte már irigylésre méltó helykínálat és a masszív, 3,0 literes négyturbós sorhat, csaknem 400 lóerővel: ez volna a vadonatúj BMW X7.

A 2018-as Los Angeles-i Autószalonon az ügyfelek végre testközelből szemügyre vehetik a BMW grandiózus zászlóshajóját. Így talán könnyebben tudnak majd dönteni afelől, hogy kell-e a szinte már kamionként funkcionáló jármű a családba, avagy sem. A BMW X7 értékesítését 2019 első felében kezdik.

BMW x7 oldalról

A bajor autógyártó feltehetőleg a vezető szerepre pályázik terepjárók tekintetében, ugyanis az X7-tel immáron hét modell közül válogathatnak az ügyfelek. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezek után még akad olyan vásárló, aki képtelen megtalálni az ínyére valót.

BMW X7 bal eleje

A Land Rover Discovery és a Mercedes-Benz GLS riválisának célja, hogy magabiztosan helytálljon az igencsak növekvő szabadidő-autó szegmensben. A tekintélyt parancsoló jármű a BMW 7-es sorozat kényelmét és gazdagságát kínálja az új, negyedik generációs X5 off-road teljesítményeinek ötvözésével.

A márka amerikai gyárában készülő modellje hét ülést és még ezen felül is bőséges rakodóteret (326 liter) kínál a nagycsaládos ügyfelek számára, mely a hátsó sorok üléseinek előre döntésével egészen 2120 literig bővíthető.

BMW X7 csomagtér

Az X7-et a 2017-es Frankfurti Autószalonon ugyan már kiállította a BMW koncepció formátumban, viszont most már az sem titok, milyen erőforrásokkal lehet majd megvásárolni a luxusterepjárót: volumenértékesítés tekintetében várhatóan az X7 xDrive40i lesz a legnépszerűbb, melynek motorterében egy 3,0 literes benzines sorhatos egység duruzsol 335 lóerővel. Ezzel az erőforrással a 2 385 kg súlyú X7 6,1 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra. A mérnökök kifejezetten ügyeltek a kibocsátási normák nem megsértésére, így a kombinált szén-dioxid kibocsátás a jármű esetében 198 g/km-t tesz ki.

 BMW X7 szemből

A gyártó arra tippel, hogy másodikként talán az xDrive30d-t kapkodják majd leginkább, mely egy 3,0 literes soros hathengeres, dízelmotort használ, maximális teljesítménye 261 lóerő. A nullszáz sprinthez ennek a kivitelnek már kereken 7 másodpercre van szüksége.

A legnagyobb teljesítményt Európában az X7 M50d névre hallgató típus produkálja majd, hiszen a BMW 3,0 literes soros hathengeres, négyturbós gázolajjal működő blokkját helyezték el benne, amivel az autó 394 lóerő teljesítésére és 760 Nm nyomaték leadására lesz képes. A sprintidő is jobban hangzik, mely alatt 5,4 másodperc értendő. A még ennél is brutálisabb M50i-t előreláthatólag Európában nem kínálják majd, pedig milyen jó is lenne hallgatni a 462 lóerős V8 biturbós benzinest!

BMW X7 beltér

Közös tényező lesz a típusokban a nyolcfokozatú automata váltó és természetesen a BMW által elnevezett xDrive összkerékhajtás, azonban az X7 M50d alá egy elektromosan szabályozható M Sport differenciálművet szereltek. A jármű alap kivitele 20 colos könnyűfém felniken gurul, de kérhető hozzá 21 vagy 22 colos is.

Az utastérben az X5-nyújtotta kialakítást és stílust igyekszik felvenni, középen egy 12,3 colos kijelzőt helyeztek el, melyen az új 7.0-s felhasználó felület fut.

BMW X7 hátulja

Az X7 5,15 méter hosszú, 230 mm-rel hosszabb az X5nél, azonban a nyújtott tengelytávú 7-es sorozatnál 89 millivel rövidebbre sikeredett. Szélessége 2 méter, magassága 1,8 méternek feleltethető meg, tengelytávja pedig a 3 méteren is túl tesz.

Forrás:
Címkék:

További autós hírek

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Havon és homokon az új BMW X5
2018. május 24.
A BMW X5 negyedik generációjának prototípusát jelenleg extrém körülmények között tesztelik, a mérnökök a SAV újdonsült kerékfelfüggesztésének tökéletesítésén dolgoznak.
BMW X7
2018. október 17.
A BMW úgy döntött, megteremti a konkurens modellt a Mercedes-Benz GL-osztály vagy épp az Infiniti QX80 mellé. Az X7-et 2019 márciusában dobják piacra!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.