Magyar tűzoltó járműveknek nyílt múzeum Újpesten - Galéria

Közzétéve:
2020-09-18, 12:32

Az Újpesti Tűzoltó Skanzen a 150 éves hazai tűzoltóság meghatározó járműveit mutatja be.

Az újpesti tűzoltólaktanya udvarán alakították ki a katasztrófavédelem múzeumának látványtaktárát, azaz az Újpesti Tűzoltó Skanzent. Az idén 150 éves hazai tűzoltóság életének meghatározó járműveit tekinthetik meg az érdeklődők, tűzcsapokkal és tűzoltó tömlőkkel elkerített járdán lehet megcsodálni többek között az 1910-ben gyártott, lóvontatta gőzfecskendőt, 1949-es MÁVAG-1000-es fecskendőt vagy Csepel és Ikarus gépjárműfecskendőket.

 Tűzoltó Skanzen átadás

A megnyitón a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, Déri Tibor, IV. kerület Újpest polgármestere és Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelmi Központi Múzeum igazgatója is beszédet mondott.

A múzeum látogatása ingyenes, egyéneknek telefonon, csoportoknak pedig e-mailes bejelentkezés szükséges.

+ 36 70 334 81 35

tuzoltoskanzen@gmail.com

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Ikarus 55, piros busz, pályaudvaron, megállóban, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 29.
Az Ikarus nem csak hazánkban, de a szocialista blokkon túl is egy legendás gyártó volt. A sikerhez vezető úton számtalan prototípus látott napvilágot, melyekből végül sajnos nem lett semmi. Ma közülük négyet meg is ismerhetsz!

További hírek