Már itthon is lefoglalhatók az első elektromos Dacia modellek

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-09, 11:00

A még futó elektromosautó-vásárlást támogató pályázaton elnyert pénz is felhasználható hozzá. A városi crossover az első villanyautó lesz a Dacia történetében.

Kevesebb mint egy hét van már csak addig, hogy a Dacia a Renault-csoport által szervezett „Renault eWays” rendezvény keretein belül bemutassa első tisztán elektromos autóját, a Dacia Spring modellt. Ezzel ők is beállnak a sorba, ami azt a tendenciát illeti, hogy az autóipari szereplők egyre inkább a hátuk mögött hagyják a belső égésű motorokat. Az autót magát nem egy nagycsaládos autónak várják, jobban hajaz egy városi kisebb autóra. Hatótávolsága valószínűleg körülbelül 200 km lesz a WLTP mérési rendszer szerint, amit egy 26,8 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral ér el.

Új Dacia Spring elektromos autó, töltővel az oldalán, elölről

Az első 100 magyar vásárló 100 ezer forint ellenében le tudja foglalni, ráadásul kötelezettségvállalás nélkül. Az importőr ráadásul visszaszolgáltatja a pénzt abban az esetben, ha az ember eláll a vásárlási szándékától. Ami még érdekes lehet, hogy a Dacia vásárláshoz felhasználható a legutóbbi elektromos autókhoz meghirdetett pályázatban megítélt támogatás is. A hazai árakról elvileg október 15-én lesznek pontosabb információk, külföldön 15-17 ezer auróra várják a kezdőárat (mai árfolyamon 5,4 millió - 6,1 millió forint)

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
2020-as Renult Twingo Z.E. elölről
2020. február 25.
A Renault elektromos kisautójának hivatalos bemutatója a Genfi Autószalonon lesz.

További hírek