2018. december 05. | 11:23

Hivatalosan is megérkeztek a Mercedes-Benz E300e specifikációi és ára, olcsó az nem lesz, gyors viszont igen!

Nemrégiben értesültem a Mercedes-Benz E-Osztály új hibridjének érkezéséről, és megmondom őszintén elég hülye fejet vághattam mikor megláttam, hogy egy DÍZEL-hibrid formájában is létezik majd az E300, E300de név alatt. Dízel hibrid. Úgy éreztem a németeknek elgurult a gyógyszere, és továbbra sem vagyok meggyőződve róla, hogy megtalálták azóta. Felmerült a kérdés is, hogy miért nem benzin-hibrid? Nos, most már mindenki megnyugodhat, benzin-hibrid is jön.

2019-ben várható az új E300e érkezése. Míg a dízeles-hibrid verzióból több kivitel is elérhető lesz, a benzines hibrid már csak szedán ruhában jelenik majd meg. A dízeles hibrid erőforrás 194 lóerőt produkál 400 Nm nyomaték mellett, egy 2,0 literes turbódízeles motorból nyerve mindezt. Emellé kapcsolódik még a hajtásláncba a 122 lóerős elektromotor, amelynek működését egy 13,5 kWh-ás akkupakk biztosítja. Így a kapott végleges teljesítmény a dízel-hibrid esetében 302 lóerő és 700 Nm.

A benzines verzió érkezése némi teljesítmény növekedést is rejt magában. A hibrid láncba kapcsolt benzinmotor 211 lóerős lesz, az elektromos pedig mint a dízel esetében is marad 122 lóerő. Így a kombinált teljesítmény 320 lóerő és 433 Nm. Kizárólag elektromotoros hajtás esetén pedig a hatótáv 50 km.

A belépőszinten az E300e már megkapja a vakfoltfigyelő rendszert, parkolósegédet, megvilágított ajtóküszöböket, 18 colos könnyűfém felniket, és a fűthető első üléseket. Az AMG Line lészen a csúcsa az E300e-nek. Ebben az esetben a nagyteljesítményű AMG modellek vonásait kölcsönzik az E300-nak. Többek között bekerülhet egy AMG kormánykerék, sötétített ablakok, és duplaküllős AMG könnyűfém felnik. Ha az alapárhoz (ami közel 17 és fél millió forint) még hozzádobsz 840.000 forintot, már átcsúszol a Premium Package felszereltségbe, amihez már hozzátartozik a Mercedes’ Commad Online kommunikációs rendszer és 360 fokos kamera is.

A másfél millió forintos Premium Plus felszereltség mellé már jár a kulcsnélküli indítás, motoros csomagtérajtó és napfénytető is. További néhány százezer forint befektetésével pedig kérhetsz még sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és egy átfogó vezetést támogató csomagot. Az E300e már rendelhető, ha pedig emellett döntesz 2019 tavaszára meg is érkezik.