2019. szeptember 05. | 16:21

A kuncsaftnak csak nemrég kézbesítették, ő máris hirdetni kezdte Toyota GR Supra Launch Edition-jét. Az autó mindössze 37 km-ert gurult.

Ez volna az egyik vadonatúj, 2020-as Toyota Supra azon néhány közül, amelyeket rendkívül rövid időn belül eladásra kínálnak. A GR Supra Launch Edition tulajdonosa azonban nem magánszemélyként hirdeti a sportautót, hanem márkakereskedés segítségével.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A képeken is tökéletesen látható, hogy egy kifejezetten extra Supráról van szó. A Launch Edition Supra jellegzetessége a vakítóan gyönyörűséges White Metallic, vagyis fehér metál árnyalatú fényezés, amelyekhez jól passzolnak a szintén fényes fekete, 19 colos felnik, na meg a piros féknyergek. A kerekekre Michelin Pilot Super Sport abroncsokat húztak.

További jellegzetesség a különleges kiadású sportautónál, hogy a külső visszapillantó tükrök háza piros színben pompázik, hogy harmonizáljon például a nyergekkel vagy épp a beltérrel. Ezen a változaton azonban nem piros tükörházak, hanem karbon bevonatúak köszönnek vissza. A tulajnak mindenesetre nem lehet rossz ízlése, szerintem eggyel komolyabb kiállást kölcsönöz a Suprának ez az alternatíva a pirossal szemben.

Belül, a legtöbb felületet piros színű bőr borítja, a középkonzolon viszont ugyanúgy megfigyelhető némi szénszálas bevonat.

A „Launch Edition” táblácska azt mutatja, hogy ez a példány egészen pontosan a 966. a Toyota által legyártani tervezett 1 500 darab Supra közül.

Egyéb változtatások nem terjedtek ki a járműre, tehát ez azt jelenti, hogy továbbra is a 3,0 literes sorhatos, turbós motor van benne, teljesítménye 335 lóerő és 500 Nm.

Az ár, amennyit a tulajdonos kér cserébe a Supráért ismeretlen, viszont tekintve, hogy a megjelenéskor az indulóára 50 550 dollár (kb. 15 millió forint) körül mozgott, és figyelembe véve, hogy az eladó által közzétett aukció még 4-5 napig él, még az is lehet, hogy ennél több pénzért fog elkelni az autó.