Másokat is veszélyeztetett a defektet kapó román sofőr az M5-ösön

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-08, 13:39

Az intézkedő rendőrök is ledermedtek a járművezető hanyagságától.

Másokat is veszélyeztetett az a román honosságú teherautó-sofőr az M5-ös autópályán, aki a defektes gumiját egy olyan kerékkel pótolta, ami nem passzolt a pótkocsihoz. Ráadásul azt is fordítva, a szükségesnél jóval kevesebb csavarral rögzítette.

Pótkocsi rossz kerékkel

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai megállás nélkül fürkészik az M5-ös autópályán közlekedő járműveket, a szabálytalan és esetleg életveszélyes példányokat azonnal kiszűrik a forgalomból. A járőrök hétfő délután a sztráda kecskeméti szakaszán vontak intézkedés alá egy járműszerelvényt, mert annak az egyik kereke láthatóan szabálytalanul volt felszerelve.

Szabálytalanul felszerelt kerék

A román állampolgárságú sofőr a védőbeszédében azzal állt elő, hogy rövid időn belül két defektet is kapott, ám csak egy pótkereke volt. Ezért a második defekt után egy olyan kereket kapott elő, és szerelt fel, ami egy másik szerelvényhez talán jó lett volna, de a képeken látható a pótkocsihoz speciel pont nem illett. A sofőr ráadásul fordítva, és a szükségesnél jóval kevesebb csavarral rögzítette a pótkocsihoz nem passzoló kereket. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a járművezető mások életével játszott, hanyagsága miatt akár tragédia is történhetett volna az M5-ösön.

Szabálytalanul felszerelt kerék

A járőrök helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben, a szerelvény pedig addig nem közlekedhetett tovább, amíg a szabálytalanságot meg nem szüntette a jómadár.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Police.hu

Kapcsolódó írások

Szabálytalan román kamion oldalról
2019. szeptember 04.
Érdekes módját választotta a spórolásnak.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek