2021. augusztus 22-én az M1-es és az M3-as autópályán több közlekedési baleset is borzolta az idegeket, ezek miatt több kilométeres torlódások alakultak ki az érintett sztrádákon. A Magyar Közút kamerái aznap döbbenetes pillanatokat rögzítettek a pályákon.

Ahogy a mellékelt videóban látható, egyszerre több tucatnyian kezdtek el sürögni-forogni a tömegben, a nem kívánatos torlódást elkerülve inkább megfordultak vagy visszatolattak az M1-esen vagy az M3-ason. Ezekkel a manőverekkel pedig további balesetveszélyes helyzeteket idéztek elő.

„Az előttünk álló utolsó nyári hétvégén is várhatóan nagy lesz a hazai és a nemzetközi forgalom is a gyorsforgalmi utakon, így sajnos könnyen előfordulhat, hogy torlódással is járó balesetek lassítják majd a közlekedőket. Ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék a videón látottakat, hiszen azzal nemcsak szabályt sértenek, hanem balesetveszélyes helyzeteket teremtenek és megnehezítik a baleseti mentésben résztvevők munkáját is!” – írja közleményében a közútkezelő.

Az aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon érdemes tájékozódni indulás előtt, az autópályák felett kihelyezett digitális változtatható jelzésképű táblákat pedig mindig érdemes figyelni, hiszen egy-egy baleset vagy munkavégzés esetén ezeken folyamatosan frissülő közlekedési információk jelennek meg, melyek segítséget jelenthetnek a sofőröknek.