2020. augusztus 29. | 03:09

A téli abroncsokat széles körben használják személygépkocsik, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, és igen fontos szerepük van a nagy havazású térségekben. Általában a téli gumiabroncsok futófelületét kis tömbökre osztják, hogy maximalizálják a havas vezetési teljesítményt, miközben a gumi futófelülete tovább növeli a vonóképességet és a borda futófelületének oldalsó csúszásgátlását.

A téli gumiabroncsok speciális gumikeverékből készülnek, amelyek lehetővé teszik a gumiabroncsok rugalmasságának megtartását merevítés nélkül, még 7 Celsius fok alatti hőmérsékleten is.

Téli gumik – melyik a legjobb?

A téli abroncsok márkaválasztéka igen széles, a: Vredestein Wintrac, Firestone Winterhawk 4, Uniroyal Snow Max 3, Hankook W320, Hankook W330, Laufenn LH71, Michelin Alpin 6, Michelin Pilot Alpin PA4 GNRX, Continental WinterContact TS 860, Continental WinterContact TS 830 P brandek biztos, hogy hatékonyak.

Mi a helyzet a Hankookkal? Prémium abroncsgyártónak hirdetik magukat és tény, hogy a BMW és MINI kedvelői nem csalódtak a márkában. Az árát nézve pedig kedvezőbb a népszerűbb a Continentalnál. Másik előnye pedig a sokoldalú méretválasztéka.

Miért válasszuk a Hankook márkát?

Említettük a téli gumi nagy méretválasztékát. A Hankook 15, 16, 17, és 18-as méretben is kapható a W310, a W320 és a W330 is. A sorozat kiválóan passzol a kisebb családi autókhoz és használható a BMW 3-as szériához is.

A Hankook azon kevés gyártók egyike, aki a 18 ″ méretű, 225 / 40R18 és 255 / 35R18 méretű osztott termékeket forgalmazza, és ez még több jármű számára lehet előnyös. Az említett BMW mellett ilyen gumikkal kerülnek forgalomba a Ford, Honda, Mazda és az Audi típusai is.

Előnyök és érvek

Nézzük milyen előnyei vannak a márkatípusoknak:

  • Nagy méretválasztékban kapható, beleértve néhány szokatlan méretet is, amelyekben senki más nem gyárt téli gumiabroncsot.
  • A futófelület kialakítása és mintája nyári gumiabroncsnak tűnik, pedig nem az!
  • Olcsó ár – jobb teljesítmény, mint a többi téli abroncsmárkánál.

Az sem elhanyagolandó tényező, hogy a széria gumijai jobb tapadást is eredményeznek, nem csak téli körülmények között. Mert mi a legfontosabb egy téli guminál? A hatékonyság, hogy minden szituációban jól teljesítsen és autónkat az úton tartsa, a veszélyes helyzetek pedig minimálisra csökkenjenek. Hátrány lehet, hogy a lágyabb gumikeverék csökkentheti a futófelület élettartamát és ezáltal maga a gumi hatékonyságát is. Ezért is csökken a kereslet a márka iránt. Ennek ellentmond, hogy az USA-ban és az Egyesült Királyságban igen népszerűek a koreai gyártó termékei.

Fontos, azonban hogy mi, vezetők is betartsuk a biztonságos közlekedésre vonatkozó szabályokat.