Megérkezett a 760 lóerős Aston Martin DBS GT Zagato

Közzétéve:
2019-10-05, 15:10

Az ultra exkluzív DBZ Centenary sorozat ezennel teljes, az új DBS GT Zagato a DB4 Zagatóhoz csatlakozik

Nemrégiben a Gablini Csoport egy sajtó reggelijén jártam Márkkal, ahol is bejelentették hogy az Aston Martin hivatalosan is megérkezik Magyarországra. A brit prémiumgyártó mozgalmas időszakon van túl. Az év korábbi szakaszában már lehullt a lepel a DBZ Centenary sorozatról, amely az Aston Martin eddigi legdrágább és legexkluzívabb modell családját foglalja magába.

Az új Aston Martinok kizárólag párban lesznek értékesítve és több mint 6 millió fontról indul az áruk, azaz 2 milliárd 169 millió forintos árról indulnak majd a párok. Ez a szériában szereplő 19 modell mindegyikére igaz lesz. A frissen bemutatott DBS Superleggera átdolgozott kiadásának motorházteteje alatt egy 5,2 literes  V12-es dolgozik amely mostanra 760 lóerősre izmosodott. A Supernova Red fényezés még tovább emeli a színvonalat, nagyon harsány mégis kifejezetten elegáns színárnyalat. A DBS GT Zagato alatt 3D nyomtatott, aranyszínű 18-as cipők díszelegnek, a karosszérián pedig helyenként feltűnik némi szénszál is.

A gyártó állítása szerint ők az elsők a piacon akik 3D nyomtatásban vegyítetteék össze az aranyat és a szénszálat. Az anyag előkészítéséhez és legyártásához 100 óra munkára van szükség. És ezek csak a kerekek. A különleges gyűjtemény első darabjait 2019 végén vehetik át az ügyfelek.

A kocsi stílusát az Aston Martinnak és a Zagatónak köszönheti a nagyérdemű, próbálták az előd vonalat megőrizni, így megmaradt a "dupla-buborékos" kabin, amely az első szélvédőtől az autó végéig tart, és a hátsó szélvédőt helyettesíti. A kocsi első fele is kapott némi újítást szintén a "buborék" elv megtartásával. Frissültek a fényszórók és a hűtőmaszk is.

A korábban bejelentett DB4 Zagato után ez is kifejezetten pályaautózásra lesz optimalizálva, utcára kissé sok is lenne azt hiszem. Te kifizetnéd a félvilágot két ilyen kocsiért ha tehetnéd? 

Ha érdekelnek más hírek is az autóiparból ne hagyd ki az Alapjárat heti hírműsorát sem!

Kapcsolódó írások

Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek