2020. február 02. | 11:43

Most sem fogunk unatkozni, az autók gyakorlatilag többet vannak a levegőben mint a földön. 

A Halálos iramban sorozat alapmű az autóbolondok repertoárjában. Ennek megfelelően ott is lesz mindenki a moziban 2020. május 21-én. 

Ettől függetlenül az előzetesét látva az az érzésem támadt, hogy ismét az ingerküszöbünk tágítása az egyetlen cél. Minél lehetetlenebb szituációk és autós üldözések. Persze lehet, hogy valakinek pont ez tetszik és ez rendjén is van. Félreértés ne essék, imádom a kamu dolgokat és a sci-fi filmeket. Arról van szó, hogy a "mágneses helikopterrel elkapom a repülő autót a szakadékban" típusú történet annyira nem hoz lázba. A Hobbs & Shaw filmjéről távozva is kicsit olyan érzésem volt, hogy láttunk egy akciófilmet de mást nem nagyon tudok róla elmondani. Viszont ami vitán felül áll, hogy Charlize Theron rendesen összekapta magát a filmre, úgyhogy már miatta beülök a moziba. 

Persze az sem véletlen, hogy az első 8 rész, plusz a Hobbs & Shaw körülbelül 5,7 milliárd dolláros bevételt hozott világszinten, amire a 9. rész még egy jó adagot rá fog pakolni. 

De mi is történik az előzetesben?

Vin Diesel (Dominic Toretto) egy farmra költözik családjával, ahol fiával egy traktoron dolgoznak. Letty (Michelle Rodriguez) egy nyakláncot ad a kisfiúnak, azzal a szöveggel, hogy:

"ezt apukádtól kaptam, nagyon különleges és most neked adom, hogy megvédjen attól, ami jön."

Ezután feltűnik a képben Dominic öccse Jacob (John Cena), aki egész életében azon munkálkodott, hogy gyorsabb, okosabb és erősebb legyen mint testvére. Most eljött az ideje és a feladata nem más, mint megölni bátyját.. 

Kezdetét veszi egy őrületes hajsza, amiben egy Dodge Charger és egy Ford Mustang Shelby GT350R kapja a főszerepet. Ennek végén láthatjuk, ahogy Cipher (Charlize Theron) egy óriásmágnes segítségével - és persze teljesen reális módon - elkapja korunk egyik leghíresebb pankrátorát. 

Az előzeteseben feltűnik még egy érdekesség, a rakétameghajtású Pontiac Fiero, ami Ludacris szerint:

"nem, nem, ez nem eszméletlen."

A teaser végén feltűnik Han is, aki ezek szerint mégsem halt meg a Tokiói hajszában, de hogyan? Amíg gondolkozol rajta, nézd meg a videót!