Megérkezett a kereskedésekbe a Ssangyong Musso Grand Pickup

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-06-28, 13:14

Mostantól a dél-koreai márkának is van pickupja.

Új típussal bővült a dél-koreai márka modellpalettája, 2019. június eleje óta az ismerősen csengő néven elérhető a márka első pickupja a hazai Ssangyong kereskedésekben. A haszongépjármű (N1G) besorolású terepjáró ugyanarra a létrakeretes alvázra épül, mint a Ssangyong Rexton G4 SUV. A kapcsolható összekerékhajtású modell kétféle hátsó felfüggesztéssel érhető el: merev tengely laprugókkal vagy tekercsrugókon támaszkodó, 5 lengőkaros merevhidas felépítéssel. Ezzel kiküszöböli a gyár azt az ellentmondást, hogy nem lehet kényelmes, de egyúttal komoly teherbírású pickupot egyszerre készíteni. A megrendelők mostantól a felhasználási igényeknek megfelelően hangolhatják munkára vagy inkább kényelemre az autójukat.

fehér Ssangyong Musso Grand Pickup

A pickup duplakabinos kivitelben kapható, az autó hossza 5 405 mm, tengelytávja 3 210 mm, szélessége 1 950 mm, magassága pedig 1 855 mm. Ami lényegesebb, hogy a plató hossza 1 610 mm, míg teherbírása meghaladja az 1 tonnát (1 062 kg) amennyiben laprugók feszülnek a hátsó felfüggesztés alatt. A praktikusság növelésének érdekében a plató minden sarkában található egy-egy rögzítőszem, illetve egy darab 12 V-os csatlakozó is helyet kapott a raktéren. Vontatmányból pedig akár 3 tonnát is kényelmesen elhúzhat az autó.

fekete Ssangyong Musso Grand Pickup

A Musso orrában egy fajta, teljesen saját fejlesztésű, 2,2 literes közvetlen befecskendezéses dízelmotor dolgozik. 181 lóerős teljesítménye és 420 Nm-es nyomatéka garantálja a megfelelő menetteljesítményeket kiépített utakon és terepen egyaránt. Az erőátviteléről 6 sebességes kézi- vagy automata sebességváltó gondoskodik, mely a BorgWarner által kifejlesztett kapcsolható összkerékhajtáshoz kapcsolódik, igény esetén önműködő mechanikus differenciálzárral a hátsó tengelyen.

Ssangyong Musso Grand Pickup belső

Ssangyong Musso Grand Pickup belső

Az autó kétféle, Plus 4WD és Premium 4WD elnevezésű felszereltségi szinttel érhető el, melyek aztán különböző csomagokkal vagy a különböző extrákat egyesével összeválogatva is kiegészíthetők a konfiguráció során. Az olcsóbb 7 190 000 Ft+áfa, míg a jobban felszerelt verzió 8 790 000 Ft+áfától indul. Bővebb információkat a típusról a márka honlapján találsz. Az azonos technikai alapokra építkező Rexton G4-ről készült videótesztet itt tekintheted meg:

Kapcsolódó írások

Ssangyong Rexton DKR terepen
2018. december 06.
2018-ban a Tivolival nem tudtak kitűnni az indulók közül, így 2019-ben a Rextonnal próbálkoznak.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek