2019. február 12. | 10:39

Új márkakereskedést nyitott a SsangYong, így remek alkalom nyílt arra, hogy kiterítsék 2019-ben tervezgetett lapjaikat

A SsangYong Délpest szalonnyitójára kaptunk meghívást, ahol Klár József a SsangYong Délpest ügyvezetője és tulajdonosa kezdte a beszédek sorát. Reménykedve és önbizalommal telve köszöntött minket, ami nem véletlen, hiszen a dél-koreai márka itthon is egyre nagyobb ismertséget szerez, tetszetős járműveket készít mély és minőségi szakmai tartalommal. Erről már mi is több ízben meggyőződhettünk, hála az új Rextonnak és Tivolinak.

Andrew Prest, a WAE Kft. ügyvezetője szintén pozitívan nyilatkozott, ahogyan Mátrai Zoltán, egyetemi docens is, aki a SsangYonggal kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg velünk, hiszen már több mint 100 000 kilométer óta hajt egy Rextont aszfalton, földön, vízen egyaránt. A világos, rendezett szalon egyébként egy LADA márkakereskedés helyét vette át, most viszont az XLV, Tivoli, Rexton modellekkel volt telítve.

Milyen SsangYong modellekre számíthatsz a jövőben?

Május végén érkezik a SsangYong pickup, mely a Musso Grand névre hallgat. Egy puritán és egy kényelemre hangolt felszereltségi szinttel és ugyanazzal a motorral kérhető, mint amit a Rextonból már ismerhetsz, azaz a 2.2-es dízellel, 187 lóerővel, 400 Nm-rel. Rendelhető 6-os manuális és Aisin 6 fokozatú automatával, kapcsolható összkerékhajtással, mechanikus hátsó differenciálzárral és kétféle felfüggesztéssel: merev tengelyes laprugós és szintén merev tengelyes tekercsrugós megoldással. Az elmondottak alapján Magyarország leghosszabb, legszélesebb pickupjának számít majd a 3000 kg vontatási kapacitással rendelkező Musso Grand.

Idén bemutatásra kerül még a Korando kompakt szabadidő-autó, melyről egyelőre képek nincsenek, a gyártását 2019 júliusától kezdik meg. Kétféle motorral lesz rendelhető: 1.6 dízellel és az 1.5 turbóbenzinnel, mindkét motor teljesíti az Euro6d emissziós normákat. 6 fokozatú manuálissal és szintén 6-os automatával, összkerékhajtás is érkezhet, a sofőr előtt 10,25 colos LCD, a középkonzolon 9 colos full HD kijelző bújik meg, sőt először a SsangYong történetében adaptív tempomattal is találkozhatnak a vásárlók.

2019 decemberében érkezik a Tivoli faceliftes változata 1.5-ös turbóbenzinnel, később pedig 1.2-es turbós erőforrást is kap. A SsangYong 2020 áprilisára tervezi a teljesen elektromos modelljének bevezetését, mely közel 500 kilométert képes megtenni.