2023. október 03. | 17:14

A Korok Fatima világrekorder mélymerülő által inspirált Vitara Limited Edition október 1-től kapható a Suzukinál, és a gyártó bizony megkéri az egyediség árát.

Megkapta árát a Suzuki Vitara Limited Edition modellje, mely többféle felszereltségi szinten és hajtáslánccal vált elérhetővé a magyar piacon. A továbbra is esztergomi gyártású crossover legkevesebb 7,93 millió forintért vihető haza.

A legolcsóbb limitált kiadású Vitara GL+ felszereltséggel és 129 lóerős 1.4 literes turbós lágyhibrid motorral és fronthajtással kerül le a futószalagról - természetesen kézi váltóval szerelve. Ezzel elmondható, hogy az azonos ellátmányú "sima" variánsnál 490 ezer forinttal kerül többe. S hogy mit kapunk a felárért cserébe?

Többek között mélykék alapfényezést ezüst tetővel és tükörburkolattal, matt fekete hűtőrácsot, nappali menetfény és oldalsó sárvédő díszítést, belül pedig a műszerfal közepén a szellőzőrostélyok közé egy japán feliratokkal ellátott analóg órát. A színvilághoz Korok Fatima világrekordot jelentő 102 méteres szabadtüdős mélymerülése adta az ihletet.

Az első spéci kiadás már az utakon, és a BL-UE-102 rendszámot kapta, mely egyszerre emlékezik meg a kampány szlogenjéről és a modell reklámarcául választott Korok Fatima egyedülálló teljesítményéről.

Jó hír, hogy nem csak GL+, hanem a csúcsot jelentő GLX felszereltséggel, valamint automata váltóval is elérhető a modell, ám az árazás itt már bőven kezd a tízmilliós határon túllendülni: az automata váltós csúcsmodell 12,23 millió forintért vihető haza. Aki magasan felszerelt változatot szeretne, de beéri elsőkerék-meghajtással és kézi váltóval, annak elég 9,58 millió forintot fizetnie az 1.4 litere turbós lágyhibridért.

2015-ös bemutatása óta sokat fejlődött a Vitara negyedik generációja, ám vételára is nagyot emelkedett. Arról egyelőre nem tudni, hogy meddig tervezik nagyobb módosítás - azaz generációváltás - nélkül futtatni a crossovert a japánok

A Vitara Limited Edition már rendelhető, és a Suzuki reményei szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy a magyarországi újautó-eladások harmadik legnépszerűbb modelljéből még keresettebbet faragjon. Mi utoljára az 1.5 literes szívó benzines hibrid változatot tettük próbára.

Suzuki

Suzuki