2020. október 29. | 12:13

Ilyenkor vajon mi játszódhat le az ilyen típusú sofőrök fejében?

Az elektromos autók elterjedését követően egy új, szánalmasnak is nevezhető viselkedési forma kezdett el terjedni a nem villanyautóval közlekedő sofőrök körében: egyesek örömüket lelik abban, hogy az erősen kormoló dízelmotorral ellátott gépkocsijukkal füstfelhőbe takarják a mögöttük haladó környezetkímélőbb járművet, csak úgy, mert az funny. A jelenség neve rolling coal, és a jelek szerint ez az elítélendő magatartásforma Amerika után Kanadában is megjelent.

A szándékos kormolás illegális cselekménynek számít, hiszen balesetveszélyes helyzetet is teremthet. A rolling coal miatt általában a Teslások bosszankodhatnak, elsősorban őket pécézik ki a dízelesek, de persze a gyalogosok és a kerékpárosok „megleckéztetésére” és piszkálására is alkalmazható. Én úgy vagyok vele, hogy büntessék is meg azt a személyt, aki ehhez a megoldáshoz folyamodik.

Nemrég Kanadában bukkant fel egy füsteregető, aki a bazi nagy terepjáróját nem csak arra használta, amire való. A sofőr, miután jobbra kanyarodott, észrevette, hogy egy Tesla Model 3 várakozik mögötte arra, hogy tovább folytathassa az útját. A Model 3 szépen el is indult, amikor zöldre váltott a lámpa, aztán a villanyautós levette a gázról a lábát, mert észrevette, hogy a fekete színű pickup is belassított, az szinte megállt az út közepén.

Ezt követően a dízeles bekormolta a Teslát, majd ment tovább, mintha semmi különös nem történt volna. Ilyenkor vajon mi játszódhat le az ilyen típusú sofőrök fejében? Én nem tudom megérteni, hogy mi a jó abban, hogy felbosszantsunk valakit csak azért, mert nem értünk egyet a másik ízlésével vagy gondolatvilágával. Bízok benne, hogy az ilyen kormolós egyénekből azért viszonylag kevés van. A videón látható személy megdolgozott az 5 perc hírnévért, remélhetőleg valaki azért felhívja a figyelemét arra, hogy amit csinált, az pont hogy nem volt cool dolog, ellenkezőleg, szánalmas volt a viselkedése.

Ádámék nemrég olyan helyre vitték a Model 3-at, ahol eddig még senki nem vizsgálta képességeit!