Az ember már csak ilyen: igyekszik kirekeszteni azon társait, akik kicsit mások, másként gondolkodnak vagy másként cselekednek, mint a nagy átlag. Most épp az elektromos autóval közlekedők vannak kipécézve, Amerika útjain divat lett jól megleckéztetni őket. Jön az emberünk a nagy dízel pickupjával, meglátja a villanyautót, átfut az „agyán” a „Na, itt egy h*lye zöld!” gondolat és egy kiadós gázfröccs kíséretében jól telibefüstöli.

fekete dízelfüst

A jelenség neve rolling coal, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy erősen kormoló dízelmotorral szerelt járművel átláthatatlan füstfelhőbe borítani valakit valamiért. Az „áldozat” lehet gyalogos, biciklis, motoros vagy bárki más, ebben az esetben a villanyautóval, főleg Teslával közlekedők. Mi az egésznek az értelme? Valószínűleg így próbálják a zöldek tudtára hozni, hogy ők bizony magasról tesznek a környezetvédelemre és mélységesen lenézik azokat, akik elektromos autóval járnak.

Érdemes megnézni az alábbi videót, hogyan is néz ki mindez a gyakorlatban. Persze még viccesnek is lehet tekinteni az effajta gyerekes viselkedést, de valójában nagyon nem az, mert egyes teherautósok közben veszélyes manővereket hajtanak végre, másokat veszélyeztetve közlekednek. Arról nem is beszélve, hogy az erősen füstölő autók némelyike illegálisan lett átalakítva a mutatvány miatt, azaz jobban szennyezi a környezetet az előírtnál és bizonyára azok egészségének sem kedvez, akik beszívják a koromrészecskéket hátul.

Pedig ezek a nagy pickupok egészen fenséges látványt nyújtanak, 6-7 literes óriás dízelmotorjuk  bármilyen fordulaton igazi zene lehet a fülnek, ahogy a 8 henger fel-alá jár bennük. Ha nem lenne belőlük szabályellenesen eltávolítva a részecskeszűrő, még rá is kívánnék egy ilyen járműre, de a fekete füstből köszönöm, nem kérek egyáltalán. Füstöljön a kombájn a földeken, ne az utakon közlekedő személyautó! A tüdőrák nincs a kívánságlistámon!

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).