A 150 éves amerikai abroncsgyártó 2020-ban a teljes nyári gumi termékkínálatát megújítja a BFGoofrich Advantage és BFGoodrich Advantage SUV abroncsokkal. A kompakt és középkategóriás személyautókra, illetve az SUV modellekre kifejlesztett két új termékcsalád a teljes piaci igényt lefedi.

BFGoodrich Advantage

A piaci kínálat középső szegmensében található Advantage modellek az előző generációs termékekhez képest kiegyensúlyozottan teljesítenek száraz és nedves fékhatás, úttartás, valamint gördülési ellenállás tekintetében. A fejlesztés során új összetevők kerültek a futófelületi keverékbe, illetve megújult az önzáró lamellákat tartalmazó gumiblokkok szerkezete. Ezáltal a mintázat szerkezetileg stabilabb lett, a felület kevésbé deformálódik a használat során. A technológiai újításoknak köszönhetően lerövidült a fékút, így az abroncs nagyobb biztonsági teljesítményt nyújt nedves útfelületen: a BFGoodrich Advantage esetében -2,4 m-rel rövidebb a fékút nedves útfelületen, ill. -1,5 m-rel száraz felületen, míg a BFGoodrich Advantage SUV-nál 2,9 m-rel lett rövidebb a fékút nedves felületen, valamint 1,1 m-rel száraz burkolaton.

BFGoodrich Advantage SUV

A jobb fékhatás magasabb kategóriabesorolást eredményezett: az új abroncsok nedves tapadás teljesítménykategóriában a legjobb, „A” minősítést érték el. Az új abroncsok csak utánpótlás termékként kerülnek forgalomba, a BFGoodrich Advantage 99 méretben, míg a BFGoodrich Advantage SUV 23, illetve 2021-től további 20 új méretben lesz kapható.