2019. október 14. | 10:07

Herbert Diess az Audit és a Porschét részesíti előnyben.

Egy névtelen forrás azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a Volkswagen vagy eladja, vagy tőzsdére viszi a Lamborghinit a 2020-as év végéig.

Érdekes helyzetbe került az olasz autógyár, ugyan a Lamborghini Urus a piaci bevezetése óta sikernek örvend, viszont a jelek szerint a VW-csoport a jövőben olyan márkákra szeretne koncentrálni, mint az Audi, a Porsche vagy a Volkswagen.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója a hírek szerint a fejébe vette, hogy a Volkswagenből 220 milliárd dollárt érő cégcsoportot csinál. Ez elég merész elképzelés, most ugyanis körülbelül 89 milliárd dollára van becsülve a társaság.

Ahhoz, hogy Diess terve megvalósuljon, a VW-csoportnak muszáj lesz átcsoportosítania a forrásait, ennek eshet áldozatul a Lamborghini, a konszern ugyanis már nem akar pénzt fordítani az Aventadorok és Hurácanok fejlesztésére.

A Bloomberg úgy saccol, hogy a Lamborghini durván 11 milliárd eurót érhet jelen pillanatban, és mivel a márka felfelé ívelő pályára állt, még vonzó is lehet a befektetők számára.

Ha kíváncsi vagy az  autós világ híreire, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!