Megválhat a Lamborghinitől a Volkswagen-csoport

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-14, 08:07

Herbert Diess az Audit és a Porschét részesíti előnyben.

Egy névtelen forrás azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a Volkswagen vagy eladja, vagy tőzsdére viszi a Lamborghinit a 2020-as év végéig.

Érdekes helyzetbe került az olasz autógyár, ugyan a Lamborghini Urus a piaci bevezetése óta sikernek örvend, viszont a jelek szerint a VW-csoport a jövőben olyan márkákra szeretne koncentrálni, mint az Audi, a Porsche vagy a Volkswagen.

Egymás mellé leparkolt Lamborghinik

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója a hírek szerint a fejébe vette, hogy a Volkswagenből 220 milliárd dollárt érő cégcsoportot csinál. Ez elég merész elképzelés, most ugyanis körülbelül 89 milliárd dollára van becsülve a társaság.

Ahhoz, hogy Diess terve megvalósuljon, a VW-csoportnak muszáj lesz átcsoportosítania a forrásait, ennek eshet áldozatul a Lamborghini, a konszern ugyanis már nem akar pénzt fordítani az Aventadorok és Hurácanok fejlesztésére.

A Bloomberg úgy saccol, hogy a Lamborghini durván 11 milliárd eurót érhet jelen pillanatban, és mivel a márka felfelé ívelő pályára állt, még vonzó is lehet a befektetők számára.

Ha kíváncsi vagy az  autós világ híreire, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kedd este valaki fának csapódott egy A-osztályos Mercedes-Benzzel Csillebércnél, amely a MOL Limo flottájába tartozik. A sofőr a baleset után…

Kapcsolódó írások

A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
Herbert Diess és a Volkswagen Passat GTE
2019. szeptember 26.
Herbert Diess vezérigazgató is hibázott a hírek szerint.
A ŠKODA vezérigazgatója, Bernhard Maier szemből fotózva
2019. október 29.
Zajlik az élet a Volkswagen-csoportnál.