Megválhat a Lamborghinitől a Volkswagen-csoport

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-14, 08:07

Herbert Diess az Audit és a Porschét részesíti előnyben.

Egy névtelen forrás azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a Volkswagen vagy eladja, vagy tőzsdére viszi a Lamborghinit a 2020-as év végéig.

Érdekes helyzetbe került az olasz autógyár, ugyan a Lamborghini Urus a piaci bevezetése óta sikernek örvend, viszont a jelek szerint a VW-csoport a jövőben olyan márkákra szeretne koncentrálni, mint az Audi, a Porsche vagy a Volkswagen.

Egymás mellé leparkolt Lamborghinik

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója a hírek szerint a fejébe vette, hogy a Volkswagenből 220 milliárd dollárt érő cégcsoportot csinál. Ez elég merész elképzelés, most ugyanis körülbelül 89 milliárd dollára van becsülve a társaság.

Ahhoz, hogy Diess terve megvalósuljon, a VW-csoportnak muszáj lesz átcsoportosítania a forrásait, ennek eshet áldozatul a Lamborghini, a konszern ugyanis már nem akar pénzt fordítani az Aventadorok és Hurácanok fejlesztésére.

A Bloomberg úgy saccol, hogy a Lamborghini durván 11 milliárd eurót érhet jelen pillanatban, és mivel a márka felfelé ívelő pályára állt, még vonzó is lehet a befektetők számára.

Ha kíváncsi vagy az  autós világ híreire, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Lamborghini Sián Roadster elölről
2020. július 09.
A Sián Roadster nem okozott csalódást.

További hírek