2023. január 09. | 09:27

Az sem volt teljesen rendben, aki átvette a volánt.

Január másodikán egy 28 éves férfi haladt autójával Budapest belvárosában, utasa egy 41 éves nő volt. Az esetben semmi érdekes nem volt, amíg a XVIII. kerületi járőrök meg nem látták őket.

Az autó sofőrje is észrevette a járőrök jelenlétét, ezért menet közben a haladó autó sofőrüléséből gyorsan hátra mászott. Amíg ez lezajlott, a jobbegyen ülő utas gyorsan átvette a kormányt, majd ő is helyet váltott, ő vezette tovább az autót.

Ettől függetlenül nem úszták meg az igazoltatást és a kínos magyarázkodást. Amikor leparkoltak az autóval, a járőrök azonnal ellenőrzés alá vonták őket. Itt derült ki, hogy az autót vezető férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal.

Viszont a poén csak itt jön, mert a nő, aki átvette a kormányt, szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Ebből gondolhatjuk, hogy a férfi egy áldozat árán csak szerette volna megúsznia  büntetést, viszont így csak ő járt rosszabbul.

A rendőrök elfogták és a helyi kapitányságon előállították a helycserés párost, mivel mindketten követtek el szabálysértést. A hatóságok egyaránt kihallgatták R. Richárdot és R. Ibolyát, majd őrizetbe vették őket.

Esetükben egy gyorsított bírósági eljárás is megfelelő volt, aminek értelmében pénzbírsággal és vezetéstől való eltiltással jutalmazták a mutatványt. Ez a nő esetében 3, míg a férfinél 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást jelent.

Depositphotos