2021. január 15. | 10:31

Igen veszélyes manőverről készített videófelvételt a fedélzeti kamera.

Mentő előtt nyomott büntetőféket egy autós az M7-es autópályán. A január 12-én történt esetet a mentőautóba szerelt fedélzeti kamera örökítette meg, a videófelvétel az Ön- és közveszélyes autósok az útjainkon nevű Facebook-csoportban lett megosztva néhány órával ezelőtt.

A bejegyzést író személy arról számolt be, hogy a mentőautó az időjárási és útviszonyokat figyelembe véve, és a sebességgel összefüggő követési távolságot betartva haladt a sztrádán. Miután a mentő elment a fekete furgon mellett, elkezdett kisorolni a külső sávba, ekkor érkezett meg a BMW, amely jobbról, félig a leállósávon előzött nagy sebességgel (a járművek sebessége 120-140 km/óra lehetett).

Az előzés után a BMW sofőrje visszább vett a tempóból, hirtelenjében már nem volt olyan sietős az útja. Aztán jött a büntetőfékezés a belső sávban, amivel a gépkocsivezető a mentő mögött haladó járműveket is lassításra kényszerítette. Büntetőfékezés közben a BMW-s heves kézmozdulatokat tett hátrafelé, majd rátaposott a gázpedálra, miután mögüle a mentő kiment a külső sávba.

Tavaly májusban a sportuadit vezető B. Zoltán büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni az előtte szabályosan haladó autóson az M0-s autóút és az M3-as autópálya csomópontjánál. A Budapest Környéki Törvényszék tavaly novemberben jogerősen egy évre eltiltotta a vezetéstől az audist, ugyanakkor az eltiltás tartamába az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetése óta eltelt időt is beleszámította, tehát B. Zoltán már nyáron újra bepattanhat a volán mögé.

Facebook