A Mercedes-AMG megerősítette: 2021-ben jön a Project One

Közzétéve:
2019-11-26, 14:45

F1-es motort utcai autóba helyezni nem egy egyszerű történet.

A Mercedes-AMG Project One kis csúszással, de érkezni fog. A hiperautó először a Frankfurti Autószalonon mutatkozott be 2017-ben - ezt élőben mi is láthattuk - és azt ígérték, hogy 2019-ben már útjainkon gördülhetnek. Az eredeti terv változott, így Michael Knöller, az AMG termékmenedzser és sales igazgatója annyit mondott, hogy az első példányok 2021-ben érhetnek el leendő tulajdonosaikhoz. És ne aggódjon senki, ugyanis a potenciális vásárlók időben értesítve lesznek, ha rendelhető lesz a típus.

Mercedes-AMG Project One és Valtteri Bottas

De mégis mi okozta a csúszást? Vélhetően az, hogy az F1-es technológiát nem olyan egyszerű egy utcai autóba átültetni, ezért számos kihívásba ütköztek a mérnökök. Komoly fejtörést okoz, egy 1.6 literes Mercedes-AMG versenymotort 1200-as fordulatszámra hangolni, amikor átlagban 5000 körül él és mozog, 15 000-es csúcs fordulatszámon pedig nem éppen lesz hosszú élettartamú. Kihívást jelent még az is, hogy az F1-es motort nem úgy indítjuk el, hogy simán lenyomunk egy gombot, ezeket ugyanis egy külső indítóval röffentik be és még mielőtt ez megtörténne, az olajnak már melegnek kell lennie. Ezeken felül ügyelni kell még az emissziós és a hangerőre vonatkozó szabályokra is.

Mercedes-AMG Project One interior

A Mercedes-AMG mindössze 275 darabot fog legyártani a One hiperautóból, melyeknek darabja 2,7 millió dollárt kóstál.

Mercedes-AMG Project One interior

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
Méltatlanul alulértékelt ismérve egy autónak, hogy mennyire fog a fék.
A Mercedes-AMG Project One-t már tesztelik
2017. április 13.
Az 1000 LE-s négykerék-meghajtású hiperautó már pályatesztelési fázisban van, erősítette meg Tobias Moers, az AMG főnöke

További hírek