Sok a hülye az utakon, vezess óvatosan, édesapám mindig ezt mondogatja nekem. Igaza is van, én is tapasztalom, hogy egyesek meglehetősen furcsán értelmezik a KRESZ-szabályokat, vagy egyszerűen tojnak azokra magas ívből. A rendőrség is tudja, hogy a magyar közlekedési morál botrányosan rossz, ezért vágtak bele egy állandó jelleggel folytatott országos kampányba, melynek lényege, hogy civil rendőrautók és drónok segítségével kiszűrjék a forgalomból a pofátlan sofőröket. Érkeztek is a „pofátlanító” videók, most pedig elérkeztünk az eddigi legdurvább epizódhoz.

A hatóság szintet lépett a felelőtlenül vezető személyek ellen folytatott küzdelemben, most már azokat a videókat is bevizsgálják a nyomozók, amelyeket a civil autósok készítenek a fedélzeti kamerájukkal. Bizonyos esetekben ezek nyomán eljárást is indít az ORFK, valami hasonló rendszer működik Lengyelországban is.

A mostani „pofátlanító” rész tényleg nagyon erős, hihetetlen szabályszegések nézhetők vissza. A videó végén mondjuk a rolleres emberke sem zsemle, úgy nyomult, mintha körülötte nem lenne senki, kis híján el is ütötték. Egyesek fejében azért komoly gondok uralkodnak a jelek szerint, csak reménykedhetünk abban, hogy idővel javul a helyzet a magyar utakon.

A videó ezen a linken érhető el.