Ilyenre eddig még nem volt példa a LEGO történetében. A Halálos iramban című akciófilm-sorozat immár a nyolcadik részénél tart, ám a LEGO-nak egészen eddig eszébe sem jutott megalkotni az Mk4-es Supra kicsinyített mását. Ezalatt azt értem, hogy sem a Speed Champions, sem a Creator Expert, sem a Lego Technic szérián belül nem alkottak ilyet. Eddig.

Halálos iramban Toyota Supra hátulja

Persze ezzel ellentétben számos más ikonikus járműről készítettek játékot, mint például 911-es Porschéról, Ferrarikról, Lamborghinikről, ja és természetesen a népszerű Land Rover Defender offroad szettet sem szabad kihagyni a sorból! Meglepően konstatáltam ezek után, hogy Toyota márkájú autóból még egy sem jutott el a LEGO-hoz. Vagy inkább fordítva, a LEGO nem jutott el odáig, hogy bármilyen Toyotát készítsen kis kockákból. Pedig ha belegondolunk, a Halálos iramban Suprája legalább annyira népszerű, mint egy 911-es.

Sőt, ha jobban megfontoljuk, maga a film volt az, ami igazán ismertté tette azt az autót a 2000-es évek elején. Nem számít, hogy szereted-e vagy gyűlölöd a filmet, a tényeken nem lehet változtatni.

Toyota Supra LEGO

Mindezek után miért ne állhatna elő a LEGO egy Mk4 Suprával? Nos, pontosan ez járt Davanchi M. fejében is, amikor benyújtotta a vállalathoz MkIV Supra Lego Ideas projektjét. Egy az egyben azt a típust szeretné viszontlátni, amelyet maga Paul Walker vezetett a filmben. És igen, ahogyan azt az alcímben olvashatod, ez nem valósulhat meg támogatás nélkül.

LEGO Toyota Supra hátulja

A képeken látható Lego Supra nem rossz, de azért még van hová tökéletesíteni az építményt. Ha megnézed a filmet, láthatod benne, hogy a Toyota nagyon aprólékos és tele van matricákkal. Amennyiben a LEGO rábólint, hogy megalkossa az Mk IV-es Suprát, bizony erősen oda kell figyelnie ezekre a részletekre.

LEGO Supra Mk4 online szavazófelület

E cikk írásakor épp kereken 500 támogatója volt a projektnek, még 417 nap hátra van és összesen 1000 szavazatra van szükség ahhoz, hogy végre a LEGO is belássa, az élet nem mehet tovább az Mk4-es Supra nélkül!

Ha szeretnéd te is támogatni a projektet, mindössze erre a linkre kell kattintanod, majd csinálni egy fiókot. Nem kell más hozzá, mint egy-két személyes adat, az e-mailedre másodperceken belül kapni fogsz egy kódot. A kód beírása után még egy-két feltételt el kell fogadnod, és mehet is a szavazás!