2019. szeptember 30. | 08:50

A prémium Land Rover Defender típus 2019. október 1-jétől lesz beszerezhető a LEGO boltokban. A termék árából a való életben, valódi autódra vásárolhatsz például egy darab gumiabroncsot.

Hogy mi az, ami igazán jó a LEGO-zásban? Legtöbbünk arcára bizonyára már maga a miniatűr kockácskák létezése is mosolyt csal. Ezen felül pedig még nagyobb öröm esetleg összeülni a családdal, barátokkal pár órácskára és elszórakozni a darabkák összerakosgatásával. A katarzis viszont akkor következik be, amikor elkészült a remekmű.

Foglalkozásomból kifolyólag közel áll hozzám minden, aminek négy, vagy annál több kereke van, így hát muszájnak éreztem írni a LEGO Technic újdonságáról. Na meg persze nemrégiben járt hazánkban a rendkívül nagy sikernek örvendő, életnagyságú LEGO Bugatti. A sportautó megépítéséhez a dolgozóknak nagyjából 1 évre volt szükségük, mindez összességében 13 438 munkaórát takar. A bemutatón két kollégám is részt tudott venni, az eseményről cikk, illetve galéria készült.

Na de mit tud a Defender?

Fontos leszögezni, hogy a mini járművet a LEGO és a Land Rover közösen fejlesztette és tökéletesítette. Annak ellenére, hogy ez egy fiatalok, főként gyerekek számára (11+) kitalált és kifejlesztett elfoglaltság, én mindig nagyon jól elszórakozom vele. Az apróság felettébb összetettre sikeredett, ugyanis 2 573 darab kockából áll. A Defender ajtajai nyithatók, tetőcsomagtartója is van, ami levehető és még számos más tulajdonsággal rendelkezik.

Valami eszméletlen, hogy megszólalásig hasonlít az életnagyságú Land Rover Defenderhez, hiszen a replika modellben megfigyelhető a sorhatos, hathengeres motorblokk, csakúgy, mint a négyfokozatú szekvenciális váltó. A gyártó különösen büszke és elégedett azzal a végeredménnyel, ahogyan a sebességváltó sikeredett! Az utastér kellően tágas, a kormánykerék forgatható, még a hátsó ülések is dönthetők!

Több érdekességre a LEGO Technic Land Rover Defenderrel kapcsolatban nem is reflektálnék, a termék érkezéséig már egyébként sem kell sokat aludni. A játékautó október 1-jétől szerezhető be a boltokban, ára megközelítőleg 60 000 forint lesz.