A 8x8-as LEGO Tatra modell, legyűr minden akadályt, ami elé kerül

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-08-14, 13:26

Nehéz szavakba önteni mennyire vágytam volna egy működő LEGO Tátrára, te milyen játékra áhítoznál?

Amikor először megláttam a LEGO Tatra videóját, először az jutott eszmbe, hogy te jó ég embereknek mire van ideje… De pillanatokon belül szertefoszlottak a kiégett felnőttkori gondolatok és onnantól csillogó szemmel csodáltam, ahogy a konyhapulti autógyártás mérnöki remekműve maga alá gyűri az óriásinak tűnő kavicsokat.

Nem az első zseniális LEGO verda, amiről olvashattok nálunk, de nekem ez az eddig legjobban tetsző. A 8x8 Tatra teherautó úgynevezett MOC (My Own Creation) vagyis saját építésű példány, nem pedig a LEGO Technic szériájában szereplő darab.

LEGO Tatra T813 modell felfüggesztés

A modell alapját képező T813-as teherautó eredetileg Csehszlovákiában készült, a Tatra gyárában. A mindenen IS átgázoló teherautót 1967 és 1982 között gyártották, V12-es dízel erőforrással. Érdekesség, hogy a katonai verzió motorja képes volt diesel, benzin és kerozin üzemanyaggal is működni. A különleges teherautó nem véletlen lett a keleti autógyártás egyik kultusztárgya, hiszen terhelhetőségéről és terepképességeiről legendás történetek születtek.

LEGO Tatra T813 modell alváz

Az ember elsőre azt gondolná a LEGO kockákból készült modell egyszerű játék, de a készítője nem viccelt a technika részleteivel. A járgány távirányítós és több motor hajtja az összkerékhajtás érdekében, a felfüggesztés pedig lopakodó pók módjára követi le a talaj egyenetlenségeit.

LEGO Tatra T813 modell gátlók

A LEGO Tatra T813 8x8-as konstrukció olyan jól sikerült, hogy jóformán könnyebben boldogul az irreálisan nehéz terepen, mint az eredeti autó, ez persze annyira azért nem is meglepő.

Forrás:
Címkék:

Kapcsolódó írások

Lego Ideas - BMW M1 terv
2019. március 04.
Most te is kiveheted a részed a lenyűgöző Lego replika megvalósításából
LEGO Porsche 911 törésteszten
2017. május 24.
Az ADAC technológiai központjában hajtották végre az első miniatűr töréstesztet - a LEGO minősége megint bizonyított, látványos széthullásra számíthatsz!
Jön, jön és jön: Lego Technic Bugatti Chiron!
2018. május 31.
Június 1-jén, azaz ma lebbentik fel a fátylat a Lego Technic legújabb autócsodájáról, a Bugatti Chironról.
LEGO világrekord született
2018. június 05.
Rekordot döntöttek magyar gyermekek a hétvégén a Millenáris Parkban.