„Mintha a Cobra 11-et néztem volna” – brutális baleset történt az M86-oson

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-10, 14:20

A Lexus sofőrje azonnal tudta, hogy nagyon nagy a baj.

Súlyos sérüléssel járó baleset történt az M86-os autóúton hajnali 1 óra körül, Vép közelében. A 112Press beszámolója szerint egy apa súlyosan sérült gyermekét hátrahagyva rohant, hogy mentse a családja életét, miután kimászott a feje tetejére borult Lexusból.

Fejre borult Lexus

Egy Seat típusú személyautó közlekedett Győr irányába, amikor – feltehetően a sofőr fáradtsága miatt – az autó a jobb oldali padkára futott, ahol szalagkorlátnak ütközött, majd a pályára visszasodródva áttért a belső sávba, ahol szintén nekicsapódott a szalagkorlátnak, majd megpördült és a menetiránnyal szemben állt meg.

A Seat súlyosan megrongálódott (még az akkumulátor is kiszakadt a járműből), emiatt világítás nélkül vesztegelt a tök sötét belső sávban. A roncsból kiszálló fiatal hölgy intenzív integetéssel próbálta megállítani a mellette elhaladó kocsikat, elmondása szerint 5-6 autó is lassítás néllkül hagyta őt faképnél. A nő telefonon sem tudott segítséget kérni, az ugyanis az ütközéskor elrepült valahova, és nem lehetett a nyomára akadni a sötétben.

Totálkárosra tört Seat típusú személygépkocsi

Végül valaki csak félreállt, a hölgy pedig gyorsan odarohant hozzá, de mielőtt kitalálták volna, hogy mitévők legyenek, megérkezett a helyszínre egy szlovák rendszámú Lexus.

„Mintha a Cobra 11 képsorait látta volna” – mondta a következő pillanatokról a Seat sofőrje.

A Lexust vezető férfi a félrehúzódott kocsit észlelve besorolt a belső sávba, ahol hirtelen szembe találta magát a totálkáros Seattal. A férfi az utolsó pillanatban félrerántotta a kormányt, így nem találta el a roncsautót, a hirtelen irányváltás és a Seatból kifolyt olaj miatt viszont elveszítette az irányítását a járműje felett.

A Lexus a középső szalagkorlátnak ütközött, majd az autó a levegőbe repült, aztán egy második megpördülés után a tetején ért földet. A Lexus sofőrje azonnal tudta, hogy óriási bajba kerültek, hiszen a kocsija elfoglalta mindkét sávot. Az autóban rajta kívül a felesége és két gyermeke utazott, éppen a horvátországi nyaralásukból tartottak hazafelé. Mindenki életben maradt, de a Lexust vezető autós fia súlyosan megsérült.

Összetört Lexus az 86-os autóúton

A nagyobb tragédiát sikerült megelőznie a vérző fejű apának, mégpedig úgy, hogy magához ragadt egy fényvisszaverő mellényt és sérült családtagjait hátrahagyva elkezdett rohanni Szombathely irányába, hogy megállásra kényszerítse a Lexus felé tartó kocsikat.

A 112Press beszámolója szerint a balesetet szenvedettek mindegyike be volt kötve,a Seat sofőrje nem sérült meg. A helyszínre kiérkező közutasoknak 300 méteren kellett letakarítaniuk a törmeléket, a kifolyt olajat és hűtővizet. Még a Szombathely irányába vezető oldalra is repültek alkatrészek.

Törmelékhegy az M86-oson

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen

További hírek