A mókás 2020-as Nissan Juke meglepetést okozott

Közzétéve:
2019-10-16, 13:54

Novemberben indul az új Nissan Juke európai értékesítése.

A második generációs Nissan Juke szeptember elején online debütált hivatalosan, viszont a mókás crossover nem volt jelen Frankfurtban.

Ehelyett a Nissan úgy döntött, hogy először nyilvánosan a 2019. évi Szófiai Autószalonon mutatja meg a nagyérdeműnek, amely a Gépjárműgyártók Nemzetközi Szervezetének (OICA) idei utolsó európai rendezvénye.

A 2020-as Nissan Juke elölről fotózva

A Szófiában bemutatott, teljesen felszerelt példány belterét Alcantara borította, emellett Bose prémium audiorendszerrel és fűtött ülésekkel rendelkezett. Roppant mókás hatást kelt az első lökhárító dekorációs betétje, a 19 colos kéttónusú könnyűfém felnik is kissé furák nekem.

Változtak a crossover méretei is, ennek következtében hátul majdnem 6 cm-rel több lábtér van az elődhöz képest, sőt, 1,1 cm-rel több fejtér is van. A csomagtartó mérete csaknem 20 %-kal nőtt a kifutó modellhez képest, így 422 liter lett.

Az új Nissan Juke beltere

A motorháztető alatt a cég új, 1 literes háromhengeres, turbófeltöltős benzinmotorja található, amely 117 lóerőre leadására alkalmas. Ehhez egy hatsebességes manuális váltó csatlakozik. A legtöbb piacon opcionálisan elérhető lesz a hétsebességes duplakuplungos automataváltó is.

Az új Nissan Juke hátulról fotózva

Mint már említettem, az új Juke a jövő hónap végén kerül a kereskedésekbe, az alapmodell ára az Egyesült Királyságban 17 395 font lesz, ami a jelenlegi árfolyam szerint valamivel több mint 6 millió forint.

A legolcsóbb Premiere Edition 23 995 fontot, azaz 8,5 millió forintot kóstál majd. A szállítások legkorábban évvégén kezdődhetnek meg, de átcsúszhat 2020 elejére is. A Nismo változat a későbbiekben lesz majd elérhető.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

2019. november 22.
A Nissan üdvöskéjét a premieren jártam körbe.
Limitált példányszámú Nissan GT-R
2019. január 04.
Egy hójáró Juke, egy limitált GT-R, színes X-Trail és egy furgon: elég vajon lenyűgözni az embereket?

További hírek