Egyre jobban körvonalazódik a 2020-as Nissan Juke kinézete

Közzétéve:
2019-09-05, 13:38

Kétféle lehetőség áll fenn: vagy tetszik az újgenerációs Juke, vagy nem. Köztes megoldás nincs.

Ugyan a mai, intenzív versenypiacon szokatlan, hogy egy modell generációja akár egy évtizeden át fusson, a Nissan mégis vállalta ezt a rizikót. Egyébként nem volt rossz elgondolás részükről sok, sok éven át fenntartani az elsőgenerációs Juke-ot, hiszen az eladási számok az idő során egyre növekedtek. Persze ráncfelvarrott változatok azért készültek, de most már a gyártó is érzi, hogy elérkezett a megfelelő pillanat ahhoz, hogy velejétől megújulhasson jól bevált crossoverük.

Nissan Juke második generáció

A Juke hatalmas kereskedelmi sikernek örvendett a márka életében, a gyártási évek alatt összességében csaknem egymillió példány talált gazdára az öreg kontinensen, Európában! Az Egyesült Államoknak nem jutott ki a jóból, ott ugyanis nem forgalmazták a pofás kis kompakt járművet. Sokakban viszont még él a remény, hogy a második generáció megszületésével ez változhat és például Észak-Amerikában be lehet majd szerezni.

2020 Nissan Juke Fuji Sunset színben oldalról

Ami a vadonatúj Nissan Juke-ot illeti, bizonyára téged is foglalkoztat a dolog, vajon, hogyan festhet majd az izmosabb Nismo kivitel. Nos, el kell, hogy rontsam a hangulatod, ugyanis Jérôme Grigny, a Nissan Europe regionális termékmenedzsere elárulta, hogy ezúttal semmilyen Nismóról nem lesz szó, hála a kontinensen egyre szigorodó kibocsátási előírásoknak. A Nissan nem tudna megbirkózni azzal a feladattal, hogy olyan nagyteljesítményű motort fejlesszen, amely eleget tesz a regulációknak. Az egyetlen és egyben működőképes alternatíva talán a hibrid technológia volna, de a gyártó egyelőre nem tervez semmiféle elektromosított változatot készíteni sem a Juke-ból, sem az erőteljesebb Nismóból.

A friss verzió valamivel nagyobb és könnyebb lesz a kifutó modellhez mérten, az orrészt ugyanakkor továbbra is a méretes, kerek ködlámpák uralják. Vess egy pillantást a jármű hátuljára! Nekem a legelső gondolatom az volt, hogy rendkívül ízlésesen megrajzolták az új Juke popóját, viszont annyira már nem sikerült egyedivé varázsolni, hogy ne hasonlítson egy kicsit a Renault Kadjaréhoz. Persze, ha márkán belüli összehasonlítást végeznénk, akkor leginkább a Nissan Micra hátsója jöhet szóba.

Renault Kadjar hátulja

Figyelemfelkeltő „Fuji Sunset” színárnyalat, 19 colos könnyűfém felnik és lebegő tető. Az úgynevezett N-Design felszereltségi csomag jóvoltából sokféleképpen saját ízlésre lehet formálni a crossovert. Különféle színvariációkat lehet felfedezni, továbbá egyedi díszítőelemekkel lehet még különlegesebbé tenni az autót kívülről. A beltér is sok módon testreszabható, kérhetsz bele például Alcantara bőrt is. 

2020 Nissan Juke sötétben, fényszórók felkapcsolva

A Nissan Juke második generációja várhatóan 2019 novemberében kerül az európai márkakereskedésekbe. Elődjéhez hasonlóan a crossover az Egyesült Királyságban, a márka sunderlandi üzemében készül, ahol 105 másodpercenként egy vadonatúj Juke válik teljessé, születik meg.

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
2019. november 22.
A Nissan üdvöskéjét a premieren jártam körbe.

További hírek