vasárnap - 2023. június 04.
17.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A MOL megvásárolta a belföldi Lukoil-kutakat

2022. január 12. | 16:53

Az olajcég a lengyel piacon is terjeszkedik.

A MOL Nyrt. megveszi a belföldi Lukoil-töltőállomásokat működtető Normbenz Magyarország Kft.-t, így további 79 töltőállomáshoz jut hozzá hazánkban, közölte szerdán az MTI. Az olajcég a Grupa Lotos SA-val és a PKN Orlennel is megállapodásra jutott, aminek folyományaként összesen 417 töltőállomást vásárol Lengyelországban.

MOL-benzinkút
Fotó: MOL Nyrt.

A MOL eddig mintegy 468 töltőállomást üzemeltetett Magyarországon, de a tárgyalások eredményeként ez a szám vélhetően csökkeni fog. A lengyelországi bizniszbe ugyanis 144 hazai kutat is bevont a vállalat, vagyis abban az esetben, ha minden tranzakciót jóváhagynak, akkor a MOL-nak 403 töltőállomása marad Magyarországon, Lengyelországban viszont a 417 egységet üzemeltethet.

„Az akvizíció révén belépünk Kelet-Közép-Európa legnagyobb piacára, és mintegy 40 millió potenciális ügyfelet érhetünk el termékeinkkel és szolgáltatásainkkal” – jelentette ki Hernádi Zsoltot, a MOL elnök vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy a kelet-közép-európai régió energiaellátásának biztosítása a közös cél a lengyelekkel.

 
Cuki városi, generált hangélménnyel: Seat Ibiza 1.0 FR 2021 - Teszt Bekapcsolható a Teslákban a kifejezetten rámenős közlekedést lehetővé tevő üzemmód

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!