Most már biztos: az INFINITI elhagyja Európát!

Közzétéve:
2019-03-14, 10:14

A japán prémiumgyártó márkaigazgatójával beszélgettem a radikális helyzet kapcsán, mely irdatlan presztízsvesztést von maga után 

A kiadott sajtóközleményekből nem derült ki, mi áll pontosan annak hátterében, hogy a Nissan luxusmárkája 11 év elteltével arra kényszerül, hogy elhagyja az európai piacot. Rozman Árpád Infiniti márkaigazgató állt rendelkezésemre a számára is váratlanul kialakult helyzet megértésének kapcsán. Be kell vallanom, nem szívesen faggatóztam amellett, hogy az én szívem is megszakadt, de muszáj volt megtudnom az előzményeket, hogy tisztán lássak!  

Infiniti Center Budapest

Nemrégiben azzal  kapcsolatban reppentek fel hírek, hogy bár a 2018 őszén újonnan bevezetett Euro 6d Temp emissziós szabályozások rendkívüli helyzetbe hozták a márkát, a japán prémiumgyártó ennek ellenére igenis marad és tervez Európával. Való igaz, hogy ennek függvényében egy hallgatagabb időszak volt tapasztalható a márka életében, viszont az európai képviseletek a modellkínálat mintegy 60%-os megszűnésének dacára, minden erejükkel igyekeztek a lehető legjobbat kihozni az Infiniti brandből a hiányosságoktól függetlenül.

A nem várt hírek láttán és hallatán Árpi azt felelte kérdésemre, miszerint továbbra is áll-e a vadonatúj QX50-es szabadidő-autó nyáron esedékes európai debütálása, hogy sajnos annak is lőttek, hiszen a központban csupán egy tollvonással döntöttek afelől, hogy az Infinitinek nincs mit keresnie, illetve nem éri meg tovább célba venni az európai prémium szegmenst. Az a bizonyos kontinensre vonatkozó tollvonás ugyanakkor bőven felért egy kiadós hasba rúgással is!

Infiniti Q60

Hab a tortán, hogy a sunderlandi gyár is hamarosan felszámolás alatt áll és ezzel együtt Európa-szerte nagyjából egy év múlva le kell kerüljön az Infiniti márkanév a szalonok bejárata felől. A Mercedes kontra Infiniti együttműködésnek is vége szakadt, azonban annyi biztos, hogy az X-osztály az elkövetkezendőkben is a Nissan Navaratól fogja kölcsönözni architektúráját.

A márka a 2019-es Detroiti Autószalonon prezentálta QX Inspiration nevet viselő tisztán elektromos tanulmányát, mely a QX70 korszerűsített utódjaként szolgál. Tisztázatlan okokból viszont azt nem tudni, miért nem várják ki, mégis milyen eredményeket/sikereket produkálhatna a környezettudatos SUV Európa piacain.

Infiniti Q30

Az ügyfelek további kiszolgálásának érdekében, az előírásoknak megfelelően a gyártó természetesen továbbra is biztosít szervizhálózatokat a kontinensen. Történjék bármi, én a távlati jövőre nézve is hűségesen kitartok az Infiniti márka mellett, ha másban nem is, ebben 100%-ig biztos vagyok!

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Heti autós képgyűjtemény
2018. november 02.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2018. november 02.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
Hegyi drift Hoonigan módra!
2018. november 02.
Az utóbbi években a drift népszerűsége robbanásszerűen nő. Ez természetesen egyre extrémebb irányba tolja a sportot.