Az első elektromos Infiniti SUV-koncept

Közzétéve:
2018-12-18, 09:49

A Detroiti Autószalonon lehull a lepel az Infiniti legelső SUV-koncepcióautójáról, ami teljesen elektromos lesz

30. születésnapját fogja ünnepelni az Infiniti 2019 januárjában, amit egy teljesen elektromos SUV bemutatásával fog megünnepelni a Detroiti Autószalonon. A helyszín már csak azért is fontos a vállalat számára, mert anno 1989-ben itt mutatkozott be nemzetközi színtéren az Infiniti legelső modellje, a Q45.

Infiniti elektromos SUV-tanulmányautó

A bemutatásra kerülő SUV-tanulmányautón látható vonalvezetést lehet várni a márka későbbi modelljein. Az Infiniti ugyanis arra készül, hogy az elérhető összes modelljét villanymotorokkal szerelteti fel. Vegyesen elérhetőek lesznek a tisztán elektromos, valamint kis méretű hatótávnövelő benzines motorokkal ellátott verziók. Az Infiniti jelenleg is fejleszti a későbbi elektromos modelljeihez használható platformját, így a modellpaletta villamosítása 2021-től indul majd meg.

Infiniti Q Inspiratin tanulmányautó

A 2017-es Detroiti Autószalonra az Infiniti a Q Inspiration tanulmányautóval állt elő, ami előrevetítette azt, hogy közelgő autóikat miként képzelik majd el. Rövidebb motorteret és nagyobb utasteret eredményez a jóval kisebb elektromos motorok használata, rengeteg helyet lehet velük spórolni. A beltér megtervezésekor már elsődleges szempont volt az önvezető autózáshoz való berendezkedés.

Alfonso Albaisa, a Nissan globális tervezési alelnöke azt nyilatkozta, az elektromos motorok használata új távlatokat nyit meg az autó terének kihasználására. A tanulmányautó egy érdekes mixe a minimalista és tech-stílusnak, amit a japán kultúra inspirált. A Q Inspiration tanulmányautó mellett ugyanez fedezhető fel a Pebble Beach-en bemutatott Prototype 10 tanulmányautón is.

Infiniti Prototype 10 tanulmányautó

„A tanulmányautó, amit Detroitban fogunk bemutatni egy új éra kezdetét jelenti az Infinitinél és egy képet arról, milyen irányba is képzeljük el a márkát.” – mondta Kharim Habib, az Infiniti ügyvezető dizájn igazgatója.

Attól nem kell félned, hogy egyből leállítanák a hagyományos robbanómotors fejlesztéseiket, jelenleg is dolgoznak a VC-Turbo változó nyomású turbóval ellátott 2.0 literes motorján. A tesztek alapján egy V6-os motor teljesítményét hozza majd ki 4 hengerből, ami 268 lóerő 390 Nm-es nyomaték mellet, miközben egy dízelmotornak megfelelő fogyasztással fog bírni.Ez utóbbi már csak a károsanyag-kibocsájtás miatt se mindegy.

Infiniti VC-Turbo motor

A motort nagy valószínűséggel a QX50 sportos változata kapja majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mercedes EQ B látványterv
2019. január 14.
A GLB kis hobbiterepjáró még 2019-ben bemutatkozik
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek