csütörtök - 2022. October 06.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A motorháztetőn cipelte elütött áldozatát a részeg Mercedes-sofőr

Az elütött férfi szerencsére nem sérült meg súlyosan.

Kedd este a budapesti rendőrök elfogtak és előállították egy ittas sofőrt, aki előbb közlekedési balesetet okozott a Mercedesével, majd elütött egy embert, mert az vissza akarta őt tartani.

2020. május 19-én 18 óra 30 perckor közlekedési baleset történt Budapesten a XX. kerületi Vágóhíd utca és Szepesség utca kereszteződésében. A rendőrség beszámolója szerint egy 68 éves Mercedes-sofőr nem adta meg az elsőbbséget egy Nissannak. A két autó ütközése után a Nissan áttért a szemközti sávba, ahol egy szabályosan közlekedő kocsi érkezett szemből. A második ütközés elkerülése végett a szemből érkező autó sofőrje jobbra rántotta a kormányt, ennek következtében megpadkázta a négykerekűjét.

Ezután a padkának ütközött autó sofőrje odament a balesetet okozó vezetőhöz, aki ugyan kiszállt a Mercedeséből, de csak azért, hogy felszedje az úttestről a Merci rendszámtábláját. Miután ezen túlvolt, bepattant a kocsijába,majd az előtte álló férfit elütve próbált eliszkolni a helyszínről. Az elütött férfit 55 méteren át vitt magával a motorháztetőn a Mercedes-sofőr. A vétlen sofőr mindvégig erősen kapaszkodott a Mercedes motorháztetőjébe, a rendőség szerint csak hihetetlen lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem halt meg. Az elgázolt férfi szerencsére nem sérült meg súlyosan.

A balesethez riasztott rendőrök a helyszínen elfogták és előállították az erősen ittas 68 éves férfit, akit közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A kihallgatás után a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!