A motorháztetőn cipelte elütött áldozatát a részeg Mercedes-sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-22, 10:28

Az elütött férfi szerencsére nem sérült meg súlyosan.

Kedd este a budapesti rendőrök elfogtak és előállították egy ittas sofőrt, aki előbb közlekedési balesetet okozott a Mercedesével, majd elütött egy embert, mert az vissza akarta őt tartani.

Baleset-rekonstrukció során készült fotó

2020. május 19-én 18 óra 30 perckor közlekedési baleset történt Budapesten a XX. kerületi Vágóhíd utca és Szepesség utca kereszteződésében. A rendőrség beszámolója szerint egy 68 éves Mercedes-sofőr nem adta meg az elsőbbséget egy Nissannak. A két autó ütközése után a Nissan áttért a szemközti sávba, ahol egy szabályosan közlekedő kocsi érkezett szemből. A második ütközés elkerülése végett a szemből érkező autó sofőrje jobbra rántotta a kormányt, ennek következtében megpadkázta a négykerekűjét.

Fehér Mercedes szemből

Ezután a padkának ütközött autó sofőrje odament a balesetet okozó vezetőhöz, aki ugyan kiszállt a Mercedeséből, de csak azért, hogy felszedje az úttestről a Merci rendszámtábláját. Miután ezen túlvolt, bepattant a kocsijába,majd az előtte álló férfit elütve próbált eliszkolni a helyszínről. Az elütött férfit 55 méteren át vitt magával a motorháztetőn a Mercedes-sofőr. A vétlen sofőr mindvégig erősen kapaszkodott a Mercedes motorháztetőjébe, a rendőség szerint csak hihetetlen lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem halt meg. Az elgázolt férfi szerencsére nem sérült meg súlyosan.

Fehér Mercedes oldalról

A balesethez riasztott rendőrök a helyszínen elfogták és előállították az erősen ittas 68 éves férfit, akit közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A kihallgatás után a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek