A motoros rendőrök is kiveszik a részüket a Pofátlan(TAN)ítási akcióból - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-06, 11:55

Ha normálisan vezetsz, akkor nincs félnivalód a vasparipás rendőröktől.

A magyar rendőrség hónapok óta kiemelt figyelmet fordít a pofátlan járművezetők kiszűrésére, az egyenruhások jelölt és jelöletlen járőrkocsikkal vadásznak a szabályszegőkre. Kollégáikhoz hasonlóan a motoros rendőrök sem nézik jó szemmel azt, ha valaki semmibe veszi a KRESZ szabályait.

Elsőbbségadási kötelezettség megszegése

Nem meglepő, hogy az ORFK a motoros rendőröket is bevonta a Pofátlan(TAN)ítási akcióba, ez eléggé kézenfekvő megoldás volt. A vasparipás rendőrök pedig tették és teszik a dolgukat, azon nyomban megbüntetik azokat, akik a szemük láttára követnek el szabálysértést.

Az alább megtekinthető videóban az egyik motoros rendőr például egy robogósra csapott le, aki szabálytalanul hajtott át a kereszteződésen, valahogy nem tűnt fel neki a piros lámpa (vagy feltűnt neki, csak magasról tett a tilos jelzésre). Egy másik motoros járőr pedig azt az autóst büntette meg, aki nem adta meg az elsőbbséget a zebrán szabályosan áthaladó kerékpárosnak (az lett volna szép, ha a tanulóvezető sem adja meg az elsőbbséget a bringásnak, az nagy égés lett volna az oktatóra nézve). Ezekből a felvételekből is látszik, hogy a magyar közlekedési morál bizony javításra szorul, és sajnos még messze lehet a fény az alagút végén. Persze aki normálisan vezet, annak nem kell félnie a rendőri retorziótól.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Baleset-megelőzés (Facebook)

Kapcsolódó írások

Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek